Panorama 46 - Az EU üdvözli Horvátországot

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 28/06/2013

A Panorama magazin 2013. nyári kiadása már elérhető az interneten angolul, franciául és németül. A szám központi eleme egy hatoldalas, Horvátország uniós csatlakozása alkalmából született rész. Ez áttekintést nyújt a csatlakozási folyamatról, ismerteti Horvátország legfontosabb iparágait, sikeres projektekre mutat be példát, továbbá tartalmaz egy interjút Branko Grčić miniszterelnök-helyettessel, regionális fejlesztési és uniós támogatási miniszterrel.

A másik fő téma a közös (az Európai Bizottság és a nemzeti hatóságok által végzett) auditálási eljárás, amely a kohéziós politika alapjainak szabályszerű elköltését vizsgálja. Hosszabb cikk foglalkozik a kohéziós politikáról nemrégiben közzétett stratégiai jelentéssel, olvasható a magazinban az októberi NYITOTT NAPOK nevű rendezvény előzetese, valamint az állami támogatásokra vonatkozó szabályok áttekintése.

Publications