Panorama 45 - Bizalomépítés a közösségekben

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 21/03/2013

Kiemelt témája a kohéziós politika szerepe Európa növekedési pályára való visszaállításában. A kohéziós politika az Európai Unió költségvetésének befektetési oldala, célja, hogy elősegítse a növekedést és a versenyképességet a helyi erősségekre építkezve. A jövőben még inkább hozzá fog járulni az „Europe 2020” stratégia céljainak megvalósításához, és a fenntartható beruházásokra összpontosít, az uniós, az országos és a regionális támogatás hatékonyabb felhasználásával.
Hosszú cikk ismerteti az EU PEACE programját is, amely az észak-írországi és Írország határ menti régiójában élő megosztott közösségek megbékélését szolgálja. Egy cikk a városok kulcsszerepéről szól: ők az európai gazdaság motorjai. Az Európai Bizottság nemrégiben hozta létre a bevált városfejlesztési módszerek kiterjedt adatbázisát. Ez részletes áttekintést nyújt azokról a projektekről, amelyek ösztönzőleg hathatnak a városokra, az irányító hatóságokra és más érintettekre.

Publications