költség-haszon elemzés elvégzésének módszertani útmutatója

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Maltese Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2007-2013
Date : 01/08/2006

E dokumentum célja olyan módszertani szabályok bemutatása, amelyek az ERFA-ra és a Kohéziós Alapra vonatkozó kérelmekre vonatkozó jövőbeli költség-haszon elemzések (KHE) nagyobb fokú következetességét és szigorúságát, valamint ezáltal tájékozottabb döntéshozatalt fognak eredményezni.

A dokumentumot a költség-haszon elemzéseket megrendelő vagy azokat szervezeten belül elvégző irányító hatóságok általi felhasználásra szánták. A dokumentum azonban nem a költség-haszon elemzés elvégzésére vonatkozó iránymutatásnak vagy kézikönyvnek készült.

A munkadokumentum pontosítja a KHE nagyobb projektekre vonatkozó néhány általános elvét és valamennyi projekt tekintetében az EU-támogatás meghatározásának folyamatát. A dokumentum épít a korábbi programozási időszakokban végzett projektértékelés során szerzett gyakorlatra, miközben figyelembe veszi a 2007–2013-as időszakra vonatkozó, új szabályozási keretet.

More information :

Evaluation

Publications