A támogatások a fo növekedési prioritások szolgálatában: A kis- és középvállalatok (kkv-k) versenyképességének javítása

További eszközök

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/11/2013

Miért kell támogatnia az Európai Uniónak a kis- és középvállalatokat?

  • Az Európai Unió vállalkozásainak 99 %-a (körülbelül 20 millió cég) kis- és középvállalat, más szóval 250-nél kevesebb embert foglalkoztat. Ezek a vállalatok fontos hajtóerejét adják a gazdasági növekedésnek, az innovációnak, a foglalkoztatásnak és a társadalmi integrációnak. Ők alkotják az európai gazdaság gerincét. 
  • Európa gazdasági élénküléséhez kulcsfontosságúak a kkv-k: három magánszektorbeli munkahelyből kettő náluk keletkezik, és kétszer olyan gyorsan nő náluk az alkalmazottak száma, mint a nagyobb vállalatoknál. 
  • A kkv-k segítségre szorulnak a pénzeszközökhöz való hozzáférésben és szakképzett munkaerő felvételében, és jobban ki vannak szolgáltatva a gazdasági változásoknak. 
  • A kkv-k csak akkor tudnak versenyképesek maradni a globális piacon, ha fokozzák a hatékonyságukat, javítják termékeik, szolgáltatásaik és marketingtevékenységük minőségét és egyediségét.

Publications