„Prohodni” gradovi pružaju čišća, sigurnija mjesta

Projektom CityWalk pomaže se deset gradova dunavske regije u smanjenju emisija, buke i gužve nizom mjera kojima se promiču održiviji oblici mobilnosti. Naglasak je na poboljšavanju uvjeta za pješake kako bi gradovi postali ugodnijima za život, sigurnijima i zdravijima.

Dodatni alati

 
Poster ©Citywalk Project Poster ©Citywalk Project

" Projekt CityWalk pomaže nam u otkrivanju pozitivnih učinaka hodanja u urbanim područjima, što pomaže u stvaranju gradova koji su ugodniji za život. "

Danilo Čeh, koordinator projekta CityWalk

U projektu surađuje 17 partnera iz devet zemalja – Austrije, Bugarske, Češke Republike, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije. Općine, razvojne agencije, istraživačke organizacije i gospodarske komore diljem dunavske regije dijele zajedničke prakse i metodologije kako bi se pomoglo gradovima da razviju učinkovitije gradske prometne sustave prilagođene ljudima koji prednost daju hodanju, a ne motoriziranom prometu.

Pilot-aktivnosti

Partnerski gradovi pokreću pilot-aktivnosti malih razmjera kako bi poboljšali prohodnost. Kako bi im pomogao u ostvarivanju planova, projektni tim razvio je „set alata za prohodnost”. Set alata isproban je i usavršen kroz pilot-aktivnosti te uključuje posebno osmišljen indeks prohodnosti koji se može upotrebljavati za mjerenje razina prohodnosti u različitim urbanim susjedstvima. Internetski resursi gradovima također omogućuju da dijele i dobre prakse i rješavaju zajedničke probleme.

Nakon završetka pilot-aktivnosti i ostvarivanja planova za prohodnost, gradovi se okreću razvijanju konkretnih prijedloga politika kako bi realizirali promjenu prilagođenu njihovim potrebama i okolišu. Iako je naglasak na hodanju, projektom se pitanja rješavaju holističkim pristupom kako bi se poboljšala urbana mobilnost s pomoću učinkovite kombinacije različitih prijevoznih sredstava – i javnih i privatnih.

Ostvarivanje promjene

Promjene kojima se potiče i promiče hodanje mogle bi uključivati ulaganja u infrastrukturu, primjerice mijenjanje izgleda ulica kako bi se prednost dala pješacima, a ne automobilima. Istovremeno, proučavane su „meke” intervencije kojima se ljude potiče da automobil ostave kod kuće, poput programa podizanja razine svijesti kojima se promiču hodanje i dobrobiti hodanja za zdravlje. Nadalje, političke intervencije i promjene lokalnih propisa mogle bi se upotrebljavati za donošenje novih ograničenja brzine, izmjenu zakona o parkiranju, promicanje cesta koje su prilagođene pješacima ili poboljšavanje javnog prijevoza.

Gradovi koji sudjeluju u projektu jesu:

  • Kamnik i Ptuj u Sloveniji
  • Nyíregyháza, Mađarska
  • Oradea, Rumunjska
  • Stribro, Češka Republika
  • Valjevo, Srbija
  • Varaždin, Hrvatska
  • Varna, Bugarska
  • Weiz, Austrija
  • Žilina, Slovačka

Korisnici

„Čitava moja obitelj pješači na posao i u školu pa smo iznimno zadovoljni što su u sklopu projekta CityWalk na pješačkim prijelazima postavljeni LED znakovi jer je očigledno da su vozila smanjila brzine te se mi, pješaci, osjećamo mnogo sigurnije. Nadamo se da će ova mjera projekta CityWalk potaknuti sve odgovorne donositelje politika na provedbu takvih ili sličnih aktivnosti te na promicanje važnosti hodanja i sigurnosti pješaka u prometu.” 

 

Marina Radosavljević, stanovnica Vrazove ulice u središtu grada Varaždina (Hrvatska) 

 

„Prije projekta CityWalk stalno sam imala problema zbog neispravne konstrukcije pločnika, parkirališnih mjesta i lošeg rasporeda čitave tržnice. Automobili parkiraju točno ispred ulaza u moju trgovinu, blokirajući prostor namijenjen za pješake i moje kupce. Zahvaljujući projektu CityWalk, naš je grad riješio te probleme. Pločnik je ispravljen, zabranjena su parkirališna mjesta i promicalo se hodanje. Sada moji kupci nemaju problema sa sigurnošću dok hodaju, mogu normalno pristupati trgovinama i odvojeni su od automobila.”

 

Ljudmila Grabar, vlasnica trgovine u središtu Ptuja (Slovenija).

Ukupno ulaganje i financiranje EU-a

Ukupno ulaganje za projekt „CityWalk – prema energetski odgovornim mjestima: uspostavljanje prohodnih gradova u dunavskoj regiji” iznosi 2 229 590 EUR. Pritom EU-ov Europski fond za regionalni razvoj doprinosi iznosom od 1 895 151 EUR koji daje u sklopu operativnog programa „Dunavski transnacionalni program” za programsko razdoblje 2014. – 2020.

Draft date

29/08/2018