Panorama br. 73: Emilia-Romagna u redu za pametniju budućnost

Dodatni alati

 
06/07/2020

Ljetno izdanje časopisa Panorama sada je dostupno za preuzimanje, a u glavnom članku donosimo odgovor EU-a na krizu uzrokovanu bolešću COVID-19. Istražujemo Investicijsku inicijativu plus kao odgovor na koronavirus i druge financijske instrumente te opisujemo projekte koji se bave rješavanjem problema na terenu. U točkama podataka na općenitiji način prikazujemo kako kohezijska politika pomaže regijama da ulažu u zdravstvenu skrb.

Naša regija u fokusu ovaj je put Emilia-Romagna u Italiji. Ta regija kombinira povijest i tradiciju s inovacijama, a regionalni predsjednik Stefano Bonaccini u ekskluzivnom razgovoru objašnjava kako. Kako bismo proslavili 30. godišnjicu programa Interreg, promatramo njegov doprinos Zelenom planu kroz niz uspješnih projekata zaštite okoliša. Promatramo rad revizorske zajednice i slavimo pridruživanje Sjeverne Makedonije Strategiji EU-a za jadransku i jonsku regiju.

U rubrici „Svojim riječima” donosimo prilog iz mreže Eurocities, kao i pregled ovogodišnjeg Europskog tjedna regija. U rubrici s projektima posjetili smo Belgiju, Nizozemsku, Irsku i Ujedinjenu Kraljevinu.

Panorama 73: Emilia-Romagna in line for a smarter future

Novosti