Hrvatska: osigurali smo nastavak obrazovanja i tijekom zatvaranja

Dodatni alati

 
07/05/2020

Uz sprječavanje širenja korona virusa, negativne posljedice zaključavanja i mjere socijalnog distanciranja u državama članicama EU također bi se trebale spriječiti ili barem ublažiti u najvećoj mogućoj mjeri. Dosadašnja ulaganja EU u povećanu uporabu online alata u osnovnom i srednjem obrazovanju u Hrvatskoj pokazala su se osobito korisna u vrijeme korona virusa. Zahvaljujući opremi i obrazovnim alatima za škole i nastavnike, hrvatski projekt e-Škole pridonosi unapređenju profesionalnog razvoja nastavnika, poboljšanju kvalitete obrazovanja i povećanju zapošljivosti učenika.

Projekt je hrvatskom obrazovnom sustavu omogućio besprijekoran prelazak na učenje na daljinu nakon zaključavanja, omogućavajući nastavnicima i učenicima nastavak obrazovnog procesa.

Gospođa Ivana Mažar Marušić iz Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“ iz Vukovara komentirala je: „Prijenosna računala i tableti dobiveni kroz pilot projekt e-Škole pokazali su se ključnima za kvalitetno provođenje nastave na daljinu. […] Dosegnuli smo novi nivo obrazovanja i zauvijek promijenili pojam nastave."

Novosti

Povezane države

Croatia