Kohezijska politika: Komisija objavila dobitnike nagrada REGIOSTARS 2019.

Dodatni alati

 
09/10/2019

U Bruxellesu su proglašeni dobitnici godišnjih nagrada REGIOSTARS kojima se slave iznimni projekti kohezijske politike. A dobitnici su: 

U kategoriji Promicanje digitalne transformacije (1. kategorija): nagrada je dodijeljena projektu Energy Cells GR, projektu prekogranične suradnje između Njemačke, Belgije, Francuske i Luksemburga za održivu potrošnju energije i inovativnu proizvodnju obnovljive energije u Većoj regiji.

Projektu CobBauge iz Francuske i Ujedinjene Kraljevine dodijeljena je nagrada u kategoriji Povezivanje, zelenog, plavog i sivog (2. kategorija) za razvoj materijala za zidanje od zemlje i vlakana.

Nagrada u kategoriji „Borba protiv nejednakosti i siromaštva” (3. kategorija) dodijeljena je projektu Good Support iz Poljske, internetskoj platformi koja stanovnike Zapadnopomeranske regije povezuje s lokalnim socijalnim službama.

Projektu Climate Active Neighbourhoods (CAN), koji je nastao u suradnji Belgije, Francuske, Njemačke, Nizozemske i Ujedinjene Kraljevine, dodijeljena je nagrada u 4. kategoriji „Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene”. Projektom se promiču lokalne strategije za povećanje energetske učinkovitosti kućanstava u siromašnim urbanim područjima.

U kategoriji „Modernizacija zdravstvenih usluga” (5. kategorija) nagrada je dodijeljena akademiji Orsi Academy, belgijskom centru za osposobljavanje i centru stručnog znanja u području novih tehnika u minimalno invazivnoj kirurgiji i robotskoj kirurgiji.

Na kraju, nagradu po izboru javnosti dobio je projekt CityWalk u sklopu Programa Interreg Dunav, a koji gradovima u dunavskoj regiji pomaže da postanu bolje prilagođeni za hodanje.

Nagrade REGIOSTARS

Novosti