Sedmi kohezijski forum (Webstreaming)

Dodatni alati

 
27/06/2017

Sedmi kohezijski forum, koji će se održati 26. – 27. lipnja 2017. u Bruxellesu, veliki je politički događaj koji se održava svake tri godine i okuplja više od 700 ljudi, uključujući visoke predstavnike europskih institucija, središnje izvršne vlasti, regionalne i lokalne predstavnike, gospodarske i socijalne partnere, nevladine organizacije i članove akademske zajednice. Glavna izlaganja održat će predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, predsjednik Europskoga parlamenta Antonio Tajani i premijer Malte Joseph Muscat. Događaj će uključivati niz dodatnih glavnih govora, tri panel-debate i tri paralelne radionice o ključnim pitanjima u vezi s budućnošću Europe i budućnošću europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Događaj će označiti prekretnicu u pripremama za okvir za europske strukturne i investicijske fondove nakon 2020. godine. Kohezijska politika mora iznijeti stavove o zahtjevnim izazovima stvaranja uključivijeg, konkurentnijeg i otpornijeg gospodarstva i mora dati odgovor na pitanja postavljena u  Bijeloj knjizi o budućnosti Europe o dodanoj vrijednosti politika EU-a, supsidijarnosti i raskoraka između obećanog i učinjenog.

Forum donositeljima odluka, zainteresiranim stranama i praktičarima pruža jedinstvenu priliku da razmotre na koji način politike EU-a mogu poboljšati uvjete života i mogućnosti za sve europske građane u kontekstu globalizacije, tehnoloških promjena i rastućih nejednakosti. To je prilika za formuliranje odgovora kohezijske politike na glavne gospodarske i društvene izazove Europske unije i poboljšanje ostvarivanja rezultata u korist građana.

Forum će prethoditi usvajanju Sedmog kohezijskog izvješća kako bi se zaključci iz rasprave s predstavnicima civilnog društva mogli unijeti u izvješće.

Conference Agenda 

 

Live Webstreaming

DAY 1 : 26/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, Polish, Romanian for all sessions and Bulgarian for workshop 1.

DAY 2 : 27/06/2017: English, French, German, Italian, Spanish, and Polish

Mjesta: Zgrada Charlemagne, Bruxelles
Datumi: 26. – 27. 6. 2017.

Pratite na Twitteru: #EU7CF @EU_Regional

Sudjelovanje moguće samo uz pozivnicu

Plan konferencije 

Praktične informacije


InformacijeREGIO-B1-WORKSHOPS-AND-SEMINARS@ec.europa.eu

Događaj će se prenositi internetom.

Sedmi kohezijski forum

Novosti