Kohezijska politika Europske unije - ulaganje u vaše regije i gradove

Dodatni alati

 
Kohezijska politika Europske unije - ulaganje u vaše regije i gradove

03:34 minutes / mp4

Preuzimanje

EU svake godine ulaže milijune eura u otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski razvoj kako bi se smanjile socijalne i gospodarske razlike među njegovim regijama. U ovom kratkom videoisječku doznat ćete više o tome kako ta ulaganja EU-a mogu poboljšati svakodnevne živote građana potičući gospodarski rast njihove regije.

Tijekom proteklih pet godina s pomoću kohezijske politike EU-a otvoreno je više od 600 000 radnih mjesta, svake se godine ulagalo u stručno osposobljavanje 15 milijuna ljudi kako bi se poboljšala njihova mogućnost zapošljavanja te je sufinancirana izgradnja 25 000 km cesta i 1800 km željezničkih pruga; osigurana je i čista pitka voda za dodatnih 3 milijuna ljudi; uloženo je u 200 000 malih i srednjih poduzeća i 61 000 istraživačkih projekata. Te brojke i dalje rastu jer projekti koji su započeti tijekom proteklih pet godina još donose rezultate. 

Sve je to omogućeno Europskim fondom za regionalni razvoj, Kohezijskim fondom i Europskim socijalnim fondom, koji zajedno čine više od jedne trećine proračuna EU-a.

Datum: 16/07/2014

Jezici Danish German Estonian Greek English Spanish French Italian Latvian Lithuanian Hungarian Maltese Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish Czech Bulgarian Croatian

Titlovi english

Trajanje 03:34 minutes / mp4

More info

The EU's main investment policy

Videozapisi