Sedmo izvješće o gospodarskoj, socijalnoj i teritorijalnoj koheziji

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Maltese Dutch Polish Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 09/10/2017

(9. listopada 2017.) Komisija danas objavljuje Sedmo kohezijsko izvješće, u kojem se prati stanje u regijama EU-a, sažima iskustvo stečeno potrošnjom u području kohezije u kriznim godinama i postavljaju temelji za kohezijsku politiku nakon 2020.

U izvješću se analizira trenutačno stanje gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije u EU-u te se Unija stavlja pod povećalo: iako se europsko gospodarstvo opravlja, u državama članicama i među njima i dalje postoje razlike.

Javna ulaganja u EU-u i dalje su ispod razina prije krize, a regije i države članice trebaju još veću potporu kako bi se suočile s izazovima utvrđenima u dokumentu za razmatranje o budućnosti financija EU-a: s digitalnom revolucijom, globalizacijom, demografskim promjenama i socijalnom kohezijom, gospodarskom konvergencijom i klimatskim promjenama.

U njemu se predlaže politika na razini EU-a čija su tri glavna cilja iskoristiti prednosti globalizacije, nikoga ne zapostaviti te podupirati strukturne reforme.

More information :

Seventh Report on Economic, Social and Territorial Cohesion

Publications