Panorama 69: Moravsko-Šleska nastala iz svoje industrijske prošlosti

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 03/07/2019

Ljetno izdanje časopisa Panorama, koje je sada dostupno za preuzimanje, obuhvaća širok raspon tema i sadrži završnu, oproštajnu uvodnu riječ naše povjerenice na odlasku Corine Creţu.

U regionalnom je fokusu ovoga puta Moravsko-Šleska u Češkoj, s razgovorom s regionalnim predsjednikom Ivom Vondrákom, primjerima projekata i analizom načina na koji se regija nosi s prelaskom iz industrije ugljena na klimatski neutralno gospodarstvo. Također se pobliže bavimo transnacionalnom suradnjom kroz program Interreg isticanjem najboljih praksi i projekata s cijelog kontinenta te načinom na koji okvir kompetencija EU-a omogućuje djelotvorno upravljanje sredstvima EU-a.

U rubrici „Svojim riječima” donosimo razmišljanja dvaju zastupnika Europskog parlamenta u odboru REGI: Constanze Krehl i Jana Olbrychta. Također, čitat ćemo o iskustvima mlađih ljudi u medijskom programu Youth4Regions.

Saznajemo na koji način Mreža stručnih ureda za uvođenje širokopojasnog pristupa internetu pomaže u sužavanju digitalnog jaza među regijama i kako se međuregionalnom suradnjom pomaže poboljšati kibernetičku sigurnost. U rubrici s projektima posjetili smo Cipar, Francusku i Kanarske otoke.

Publications