Panorama 68: Sjeverozapadna Rumunjska kreće se u pravom smjeru

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 04/04/2019

U proljetnom izdanju časopisa Panorama, koje je sada dostupno za preuzimanje, donosimo širok raspon tema, od urbanih pitanja do kulture i industrijske tranzicije.

Donosimo ekskluzivni intervju s povjerenicom Corinom Creţu, osvrćući se na protekle četiri godine i što je kohezijska politika postigla u to vrijeme. U regionalnom je fokusu ovoga puta Sjeverozapadna Rumunjska, s izborom projekata i komentarima Emila Boca, gradonačelnika Cluj-Napoca i Marcela Ioana Boloşa, voditelja Regionalne razvojne agencije. Također istražujemo zaključke nedavnog izvješća URBACT-a o tome kako gradske vlasti mogu pomoći u postizanju rodne ravnopravnosti u različitim područjima i saznajemo kako inicijativa Čista energija za otoke EU-a pomaže otocima stvoriti vlastitu održivu energiju.

U rubrici „Svojim riječima” donosimo razmišljanja iz Češke i regije Kujawsko-Pomorskie u Poljskoj te razmišljanja mlađih ljudi kroz njihova iskustva u medijskom programu Youth4Regions. Donosimo i fascinantan pogled na to kako su prednosti kohezijske politike istaknute u sklopu redovne nacionalne televizijske emisije u Estoniji.

Saznajemo na koji su način programi Interreg inspirirali Južnu Koreju u njezinim naporima da surađuje sa susjednim zemljama, analiziramo širenje populizma i euroskepticizma, a donosimo i stalne rubrike o financijskim instrumentima i zaključke s našeg Otvorenog podatkovnog portala. U rubrici o projektima posjetili smo Poljsku, Italiju i Nizozemsku

Publications