Panorama 67: Priče o uspjehu diljem naših regija i preko granica

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 19/12/2018

U zimskom izdanju časopisa Panorama, koje je sada dostupno za preuzimanje, donosimo širok raspon tema, od urbanih pitanja do kulture i industrijske tranzicije.

Na samom početku časopisa čeka vas izvješće o tome kako je tim za austrijsko predsjedanje pripremio pregovore u Vijeću o zakonodavnom paketu za razdoblje 2021. – 2027.  U ovom broju donosimo vam zajednički intervju s premijerkom Falačkog Porajnja, Malu Dreyer, i ministrom gospodarstva te regije, dr. Volkerom Wissingom. Također istražujemo kako su fondovi EU-a pridonijeli Europskoj godini kulturne baštine, na koji način pomažu regijama koje prolaze kroz industrijsku tranziciju te predstavljamo neke projekte podržane u sklopu programa Inovativne mjere u području urbanog razvoja.

U rubrici „Svojim riječima” čekaju nas Kastilja-La Mancha, Finska i južna Poljska kao i mladi koji dijele svoja iskustva s programom Interreg Volunteer Youth i medijskim programom Youth4Regions.

Razgovarali smo s ovogodišnjim dobitnicima nagrade Regiostars, kroz fotografije smo se prisjetili ovogodišnjeg Europskog tjedna regija i gradova, a donosimo i nekoliko isječaka iz nedavno objavljenog Regionalnoga godišnjaka Eurostata za 2018. U rubrici o projektima posjetili smo Poljsku, Dansku, Slovačku, Italiju i Grčku.

Publications