Panorama 66: Litva: izgradnja pametnije budućnosti

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 05/10/2018

U jesenskom izdanju časopisa Panorama, koje je sada dostupno za preuzimanje, donosimo širok raspon tema, od urbanih pitanja do međunarodne suradnje i energetske politike.

Ovoga je puta u središtu našeg zanimanja Litva. U našem razgovoru ministar financija Vilius Šapoka objašnjava kako je Litva iskoristila financijska sredstva EU-a za poboljšanje konkurentnosti i produktivnosti ulaganjem u razvoj poslovanja. Navedeno se prikazuje detaljnim profilima pet novih projekata. U rubrici Zabilježeno fotoaparatom istražujemo projekte financirane u njemačkoj regiji Rheinland-Pfalz.

Promatramo kako se kohezijskom politikom podupiru održiva energija i društvo s niskom razinom ugljika, naše strateško partnerstvo s gradovima diljem svijeta kroz program Međunarodna urbana suradnja i ističemo rezultate nedavnog izvješća o poslovanju u Hrvatskoj, Češkoj, Portugalu i Slovačkoj.

Otkrivamo dobitnike ovogodišnjeg fotografskog i blogerskog natjecanja Europa u mojoj regiji te se osvrćemo na nedavno završen projekt Road Trip kroz razgovor sa svih osam mladih sudionika u Berlinu na kraju njihovih pustolovina. U odjeljku o projektima posjećujemo Gibraltar, Rumunjsku i Njemačku.

Publications