Panorama 58: Program EU-a za gradove

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 09/09/2016

Izdanje časopisa Panorama za jesen 2016. dostupno je na internetu. Glavni članak ovog izdanja bavi se Programom EU-a za gradove, uspostavljenim Amsterdamskim paktom koji je dogovoren tijekom ljeta. Ispitujemo na koji način planira poboljšati život za stanovnike gradova diljem EU-a. Također ćemo saznati kako će novi paket mjera Komisije za promicanje kružnog gospodarstva pomoći smanjiti otpad i potaknuti održivost. Ovaj put naša detaljna reportaža o jednoj europskoj regiji posvećena je Pugliji u Italiji, a uključuje intervju s predsjednicom regije, kao i odabir nedavnih uspješnih projekata.

 

Nadalje, razmatramo razvoje strategija pametne specijalizacije, dok je odjeljak „Vašim riječima” posvećen dionicima iz Finske, Francuske, Njemačke, Portugala i Švedske. Naš odjeljak o projektima uključuje doprinose Baltičke regije i Grčke, dok se prošireni prikaz projekata detaljnije bavi rješenjima zelene mobilnosti u Nizozemskoj.

Publications