Panorama 52: pomoć za ostvarenje kohezijske politike

Dodatni alati

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 17/04/2015

Proljetno izdanje Panorame odsad je dostupno na internetu na engleskom, a glavni se članci ovaj put odnose na Komisijine planove za pametnije ulaganje i učinkovitiju provedbu. U prvom se članku opisuje rad novoosnovane radne grupe za bolju provedbu, kojoj je cilj pomoći zemljama s ispodprosječnim stopama iskorištenosti, a drugi se članak bavi temom osnivanja savjetodavnog servisa fi-compass i njegovim mjestom u investicijskom planu predsjednika Junckera. Nastavljamo i sa serijom članaka o razvoju operativnih programa u pojedinačnim zemljama, ovaj put uz osvrt na Sloveniju i Njemačku te određene regije Francuske i Poljske.

U ostatku časopisa govori se o investicijskim aktivnostima EU-a u drugim dijelovima svijeta – od suradnje s raznim državama Latinske Amerike do izravnijeg sudjelovanja u udaljenim regijama EU-a i posjeta povjerenice Creţu Guadalupi.

Odvojili smo malo mjesta i za povijesni osvrt na nastanak EFRR-a prilikom njegove 40. obljetnice koja se obilježava ovo proljeće te za osobna razmišljanja nekadašnjeg glasnogovornika Komisije za regionalnu politiku.

Pronaći ćete i uobičajeni odabir vijesti te izdvojenih projekata iz cijele Unije.

Publications