Obrazovni alati za mlade

Dodatni alati

 

U proteklih nekoliko godina Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku razvila je brojne zabavne i obrazovne proizvode za mlade (od otprilike osam do 13 godina starosti) te za učitelje. Strip, mrežni multimedijski zapis, društvena igra koja se temelji na unapređivanju vaše regije, dnevnik putovanja EU-a...

MREŽNI MULTIMEDIJSKI ZAPIS „PARTNERS”

MREŽNI MULTIMEDIJSKI ZAPIS „PARTNERS”Mrežni multimedijski zapis „Partners” istraživačka je igra koja kombinira cjelokupnu zbirku multimedijskih alata te koja vam opisuje šest regija Europske unije. Istraživanjem se objašnjavaju aktivnosti regionalne politike kojima se promiče razvoj te povezanosti između regija i građana Europske unije. Digitalna verzija koja se temelji na stripu „Partners” pruža zabavno i informativno iskustvo.

Šest priča daje tragove koji pomažu u rješavanju europske zagonetke!

UNI, IGRA O REGIJI

UNI, the Region game UNI! je jednostavna i efikasna igra uloga koju je moguće igrati u školi. Cilj je približavanje djelovanja Europske unije koje promiče koheziju svih regija Europske unije.

UNI! je igra za skupine od najmanje dvoje igrača, dobi od deset godina i starije. Svaka skupina mora oponašanjem, crtanjem i igrama pogađanja nasumično odabranoj regiji pomoći u napretku savladavanjem brojnih izazova. Igrači dobivaju „zvjezdice” za svaki uspješno odrađeni izazov.
Pobjeđuje skupina koja sakupi najviše zvjezdica.

Izazovi s kojima se suočavaju skupine djece nalaze se unutar šest navedenih tema: okoliš, energija, izumi, obrazovanje i društvo, turizam i kultura te promet.

Sve upute dostupne su na mrežnoj stranici igre u obliku PDF datoteka i moguće ih je preuzeti, a napomene za učitelje omogućuju održavanje dodatnih lekcija onim učiteljima koji to žele.

Najavni videozapis, zahvaljujući angažmanu osnovne škole u blizini Namura:

Igra je trenutačno dostupna samo na francuskom jeziku, a od ljeta 2016. bit će dostupna na njemačkom i engleskom jeziku.

Nema dostupnih primjeraka publikacije.

Za ponovno izdavanje publikacije možete nam se obratiti na adresu regio-publications@ec.europa.eu

SLAGALICA ZA EUROPU

SLAGALICA ZA EUROPU Ova slagalica u prirodnoj veličini jedinstveno je umjetničko djelo izrađeno od drva. Uglavnom se igra u skupinama i to u nekoliko koraka. Igrači prvo moraju uz pomoć dijelova neobičnih oblika izraditi kartu Europe. Za sljedeći korak potrebno je ponešto geopolitičkog znanja. Morat ćete prepoznati zastavu, naziv i glavni grad zemlje na izvornom jeziku. Zatim će igrači morati istaknuti eurozonu. Naposljetku ćemo promotriti mora koja okružuju Europu te ih označiti.

Svako predstavništvo i ured Europske komisije (http://ec.europa.eu/represent_hr.htm) imaju na raspolaganju primjerak slagalice. Često se upotrebljava za prezentacije sa skupinama studenata.STRIP „PARTNERS”

STRIP „PARTNERS” Strip „Partneri” Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku preveden je na sve jezike. Stripom se nastoji predstaviti regionalna i urbana politika kroz šest priča namijenjenih mladima. Teme obuhvaćene ovim albumom jesu istraživanje i inovacije, urbani razvoj, okoliš, potpora MSP-ovima, socijalna uključenost, IKT, suradnja između regija, promet, solidarnost između regija u slučaju prirodnih katastrofa itd.

Te crtice i priče iz života muškaraca i žena nadahnute su stvarnim projektima koje financira EU, a koji dočaravaju doprinos Europske unije u smanjenju razlika u životnim standardima te u davanju potpore regijama u njihovu razvoju.

Strip je dostupan na sljedećim jezicima: EN, BG, CS, DA, DE, ET, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IT, LT, LV, NL, PL, PT, RO, SK, SL, SV i može se naručiti internetski putem stranice EU Bookshop.

Digitalna verzija stripa u cijelosti je dostupna.

Strip „Partners” uključuje informativne letke:

  • karta regija EU-a prema statusu razvoja,
  • kratak pregled tema koje su obuhvaćene u stripu,
  • trajanje projekta koji financira EU,
  • kratak pregled pet Europskih strukturnih i investicijskih fondova,
  • dijagram u kojemu su sažeti uloga i odnos između europskih institucija

DNEVNIK PUTOVANJA EU-a

EU Travel BookDnevnik putovanja pratit će vas tijekom putovanja po Europi, a ujedno je i zabavna zagonetka! Dnevnik je višejezični alat te uključuje kartu Europe. Možete više naučiti o ulozi regija unutar Europske unije.

Upotrebljavajte ga kao osobni dnevnik sa zabavnim i informativnim sakupljanjem naljepnica uz pomoć kojih ćete se prisjećati doživljaja iz života i putovanja.

Otkrijte jedan od aspekata raznolikosti u Europskoj uniji: sva 24 jezika uključena su u istoj knjižici, a sva su imena navedena u izvornom jeziku!

Pridružite se zajednici Dnevnika putovanja na: www.thetravelbook.eu

Nema dostupnih primjeraka publikacije.

Za ponovno izdavanje publikacije možete nam se obratiti na adresu regio-publications@ec.europa.eu

KARTAŠKA IGRA „IN VARIETA CONCORDIA”

card game in varieta concordia Zabavna i jednostavna igra u kojoj mogu uživati sve dobne skupine. Igra je jedinstvena po tome što se u jednoj kutiji nalaze tri različite igre: uobičajena kartaška igra, obiteljska igra i slagalica ilustrirana krilaticom „in varieta concordia” (sloga u različitosti).

Publikaciju možete naručiti ovdje: Ured za publikacije Europske unije