Sibeliustalo koristaa järvenrantaa Lahdessa

Sibeliustalo on Lahdessa sijaitseva nykyaikainen konsertti- ja kongressikeskus, joka valmistui keväällä 2000. Sen pinta-ala on huikeat 90 000 m².

Lisätyökalut

 
Sibeliustalo valaisee järvenrannan iltaisin. Copyright: Voitto Niemelä Sibeliustalo valaisee järvenrannan iltaisin. Copyright: Voitto Niemelä

“Sibeliustalossa on järjestetty 140 konserttia ja 400 muuta tapahtumaa viimeisen 10 vuoden aikana, mikä on tuonut alueelle paljon uutta liiketoimintaa.”
Sibeliustalon vs. toimitusjohtaja Anu Kärkkäinen

Puusepäntehdas on Sibeliustalon osa, joka saneerattiin EU-rahoituksen avulla tehdasmaisesta hallista monikäyttöiseksi tilaksi. Sieltä löytyvät myös kiinteä lava ja baari, ja se tarjoaa yrityksille, taiteilijoille ja muille käyttäjille huippuluokan tilat tapahtumien järjestämiseen.

Luonnon innoittama kulttuurin helmi

Sibeliustalo on Sinfonia Lahden kotisali ja se toimii satojen muiden tapahtumien ja taiteellisten esitysten järjestämispaikkana. Rakennuskompleksi koostuu neljästä osasta: Pääsalista, Metsähallista, puusepäntehtaasta ja kongressisiivestä. Sibeliustalo on noteerattu maailmallakin: Britannian Gramophone-lehti on nimennyt rakennuksen maailman viiden parhaimman tapahtumapaikan joukkoon, ja se on päässyt mukaan myös Sydney Morning Herald:in arvostelemien maailman konserttisalien top 10 -listalle.

Sibeliustalon suunnittelussa arkkitehtien Hannu Tikan ja Kimmo Lintulan suurimpana innoittavana voimana oli suomalainen metsä, joka on ravinnon, raaka-aineiden ja tuoksujen lähde. Talo on monien mielestä puurakentamisen lippulaiva, joka on koristeltu kauttaaltaan reliefein, maalauksin, kollaasein ja tekstiilein.

Konferensseja, konsertteja ja koktaileja

Puusepän Sali, joka sijaitsee saneeratun tehtaan toisessa kerroksessa, on pinta-alaltaan 900 m² ja ihanteellinen paikka konferenssien, seminaarien, juhlien, näyttelyiden ja konserttien järjestämiseen. Nykyisin suojelukohteena oleva osa rakennettiin alunperin vuosina 1907–1908, ja se tarjoaa tilat jopa 500 konferenssikävijälle catering-palveluineen ja huipputekniikkaa edustavine laitteineen, joihin kuuluvat kiinteä valkokangas, dataprojektori, äänentoisto ja langaton verkko.

Salin joustavia palveluita kuvaa hyvin se, että tapahtuman järjestäjät voivat itse rakentaa haluamansa puitteet muuttamalla sisustusta, äänentoistoa ja valaistusta. Luonnonvalo on vahva elementti, mutta haluttaessa tilat saadaan myös pimennettyä. Finlandia-klubi järjestää salissa rocktapahtumia, joihin mahtuu enimmillään 610 henkilöä. Erilaiset tilamuunnokset buffetruokailua, pöytiin tarjoilua tai drinkkitilaisuuksia varten ovat mahdollisia.

Verstaalle uutta elinvoimaa

Kolmensadan neliömetrin kokoisessa Puusepän Verstaassa on tilaa taide- ja myyntitapahtumille, konferensseille ja cocktail-tilaisuuksille. Sieltä löytyvät myös audiovisuaaliset laitteet järjestäjien käyttöön. Puusepän Salia pienempi Puusepän Verstas tarjoaa kodikkaan tilan erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ruokailu- ja cocktail-tilaisuuksiin mahtuu 200 ja konferensseihin ja seminaareihin jopa 250 henkilöä.


Luonnoksen päiväys

29/09/2010