Tehtaan uudistaminen laajensi tuotevalikoimaa, lisäsi tuotantokapasiteettia ja toi uusia työpaikkoja

Monenlaisia kastike- ja kermapohjaisia tuotteita kotitalouksille valmistava perheyritys kasvatti merkittävästi liikevaihtoaan saneeraamalla Kaakkois-Suomessa sijaitsevan pääkonttorin ja tehtaan.

Lisätyökalut

 
Esimerkki Kaslink Foods Oy:n tuotevalikoimasta. Esimerkki Kaslink Foods Oy:n tuotevalikoimasta.

EAKR:n investointituki mahdollisti Kouvolan lähellä sijaitsevan vanhan tehtaan merkittävän saneerauksen. Investoinnista noin neljäsosa investoinnista tehdasrakennuksen saneeraukseen, jossa purettiin seiniä ja uudistettiin rakennus perusteellisesti. Loput kolmeneljäsosaa investoitavasta summassa käytettiin uusien huippuluokan koneiden ja laitteiden asentamiseen tehtaaseen.

Merkittävän suomalaisen elintarvikealan toimijan laajentamisen avustaminen

Vuonna 2002 perustettu Kaslink Foods Oy on maito- ja kermatuotteiden sekä kastikkeiden ja kastikepohjien sopimusvalmistaja. Yrityksellä on tällä hetkellä noin 15 %:n osuus Suomen kermapohjaisten tuotteiden markkinoista, ja se tuottaa lähes kaikki kyseiset Suomessa Pirkka-, Rainbow- ja Eldorado-brändeillä myytävät tuotteet.

Kaslink Foods Oy:n toimitusjohtaja Matti Kukkosen mukaan tehtaan modernisointiin käytetty investointi synnytti kymmenen uutta työpaikkaa sen jälkeen, kun tehtaan saneeraus valmistui vuoden 2010 loppupuolella. Lisäksi Kukkonen totesi, että yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2011 maailmanlaajuisesta taantumasta huolimatta 70 % vuoteen 2010 verrattuna. Yritys on luottavainen myös tulevaisuuden suhteen eikä odota kasvun hidastumista tulevina vuosina vaan päinvastoin ennakoi palkkaavansa lisää työvoimaa.

Yrityskäytäntönä vakaa kasvu

Tehdasinvestointi on seitsemäs yrityksen historiassa. Aiemmat investointiprojektit olivat vähän pienempiä ja rahoitustuki oli yleensä 15–20 %.

Vakaa kasvu on ollut tyypillistä Kaslink Foods Oy:n kehittymiselle. Yritys on palkannut vuodessa keskimäärin neljä uutta työntekijää Kaslinkin perustamisesta lähtien vuonna 2002. Kaslink Foods Oy:ssä on ensimmäisen kymmenen vuoden aikana luotu yhteensä 65 työpaikkaa.


Kokonaisrahoitus ja EU:n rahoitus


Kaslink Foods Oy. Kastike- ja UHT-tuotantokapasiteetin lisäys -hankkeen kokonaisbudjetti on 1 000 000 EUR, josta Euroopan aluekehitysrahaston osuus ohjelmakaudeksi 2007–2013 on 80 000 EUR. Osuus maksetaan Etelä-Suomen toimenpideohjelman kautta. Suomen valtion osuus hankkeesta on 120 000 EUR ja Kasklink Foods Oy:n oma osuus loput 80 % (800 000 EUR).


Luonnoksen päiväys

25/04/2013