Lapin ja Koillismaan palkittu, innovatiivinen matkailukampanja

Ainutlaatuinen markkinointihanke, jossa verkkoviestintä ja sosiaalinen media yhdistetään innovatiivisella tavalla, houkuttelee kansainvälisiä turisteja Lappiin ja Pohjois-Suomeen.

Lisätyökalut

 

" Siitä huolimatta, että matkailualalla on nykyään vaikea talousympäristö, Suomen Lapissa vierailleiden matkailijoiden määrä on lisääntynyt kahdeksalla prosentilla kampanjamme ansiosta. "

Hanna-Mari

Tähän mennessä Lapland – North of Finland -hankkeessa on toteutettu kaksi erittäin onnistunutta verkkokampanjaa, joilla on lisätty tietämystä Lapista ja Pohjois-Suomesta Saksassa, Alankomaissa, Venäjällä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Talvella 2012 toteutetulla Only in Lapland -kampanjalla tavoitettiin 16,7 miljoonaa ihmistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Alankomaissa, ja kesällä 2013 toteutetulla kampanjalla tavoitettiin 11,3 miljoonaa ihmistä sekä Alankomaissa että Saksassa. Markkinointiasiantuntijoiden mukaan verkkomainonnan napsautusprosentti oli lisäksi yli 50 kertaa parempi kuin alan keskiarvo.

Laplication-sovellus, joka kehitettiin yksinomaan hanketta varten, on ladattu jo yli 20 000 kertaa, ja se on tuottanut medianäkyvyyttä noin 200 000 euron arvosta. Internet-sivusto www.OnlyInLapland.com ja kampanjan Facebook-sivu ovat puolestaan yli 28 000 seuraajallaan osoittautuneet myös äärimmäisen suosituiksi. Lisäksi alueelle tehdyt mediamatkat toimittajien kanssa ovat tuottaneet medianäkyvyyttä yli 2,2 miljoonan euron arvosta.

Hanke on myös voittanut erilaisia kansallisia palkintoja kaikkein luovimpana ja innovatiivisimpana verkkomarkkinointikampanjana.

Yöpymisten määrä on noussut 13,5 prosenttia

Tämän näkyvyyden ansiosta kansainväliset yöpymiset ovat lisääntyneet Lapissa 13,5 prosenttia. Revontulet, jotka olivat talvikampanjan erityispiirteenä, ovat myös houkutelleet japanilaisia turisteja. Tämä on uusi nouseva markkina molemmille alueille.

Lapin ja Koillismaan alueet sekä Matkailun edistämiskeskus ja Finavia, joka ylläpitäälentokenttiä ja lennonvarmistusjärjestelmiä Suomessa, tekevät yhteistyötä hankkeessa. Näin varmistetaan markkinointikampanjoiden tehokkuus ja synergia.


Kokonaisinvestoinnit ja EU:n rahoitus

"Lapland – North of Finland" -hankkeen kokonaisbudjetti on 5 800 000 EUR, josta Euroopan aluekehitysrahaston osuus ohjelmakaudeksi 2007–2013 on 2 900 000 EUR. Osuus maksetaan Pohjois-Suomen toimenpideohjelman kautta.


Luonnoksen päiväys

01/10/2014

Videoita