Koheesiopolitiikka: komissio julkistaa vuoden 2019 RegioStars Awards -kilpailun voittajat

Lisätyökalut

 
09/10/2019

Vuotuisessa RegioStars Awards -kilpailussa palkitaan merkittäviä koheesiopolitiikan alan hankkeita. Kilpailun voittajat on nyt julkistettu Brysselissä. Seuraavat hankkeet palkittiin: 

Digitalisaation edistäminen (kategoria 1): palkinnon sai Saksan, Belgian, Ranskan ja Luxemburgin rajat ylittävä yhteistyöhanke Energy Cells GR, kestävän energiankulutuksen ja innovatiivisen uusiutuvan energian tuotannon edistämisestä kyseisten maiden muodostamalla suuralueella.

CobBauge-hanke palkittiin viher- ja rannikkoalueiden yhdistämisestä rakennettuun ympäristöön kestävällä tavalla (kategoria 2). Tässä Ranskan ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteishankkeessa kehitettiin maa-aineksen ja kuidun seoksesta koostuva seinämateriaali.

Palkinto eriarvoisuuden ja köyhyyden torjumisesta (kategoria 3) myönnettiin Puolan Good Support -hankkeelle. Kyseessä on verkkoalusta, jonka avulla Zachodniopomorskien alueen asukkaat voivat ottaa yhteyden paikallisiin sosiaalipalveluihin.

Climate Active Neighbourhoods (CAN) on Belgian, Ranskan, Saksan, Alankomaiden ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteishanke, ja se palkittiin ilmastokestävää kaupunkirakentamista koskevassa neljännessä kategoriassa. Se edistää paikallisesti johdettuja kotitalouksien energiatehokkuuden parantamisstrategioita köyhimmillä kaupunkialueilla.

Palkinnon terveyspalvelujen nykyaikaistamisesta (viides kategoria) sai belgialainen koulutus- ja asiantuntijakeskus Orsi Academy, jonka erikoisalaa ovat mini-invasiivinen kirurgia ja robotiikkakirurgia.

Yleisöäänestyksen voitti Tonavan aluetta koskevan Interreg-ohjelman CityWalk-hanke, jonka avulla Tonavan alueen kaupunkeja kehitetään kävelijäystävällisemmiksi.

REGIOSTARS Awards

Uutisia