Panorama 68: Luoteis-Romania menossa oikeaan suuntaan

Lisätyökalut

 
04/04/2019

Panoraman kevätnumero on nyt ladattavissa. Siinä käsitellään laajasti erilaisia aiheita kaupunkialueisiin liittyvistä teemoista aina kulttuuriin ja teollisuuden muutosprosessiin.

Tässä numerossa on erikoishaastattelussa komission jäsen Corina Creţu. Hän luo katsauksen kuluneisiin neljään vuoteen ja pohtii, mitä koheesiopolitiikalla on saavutettu tänä aikana. Alueellinen painopiste kohdistuu tällä kertaa Luoteis-Romaniaan. Esittelemme valikoituja hankkeita sekä Cluj-Napocan pormestarin Emil Bocin ja alueellisen kehitystoimiston johtajan Marcel Ioan Boloşin näkemyksiä. Tutustumme myös tuoreen URBACT-raportin tuloksin siitä, miten kaupunkien viranomaiset voivat auttaa saavuttamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa useilla eri osa-alueilla. Lisäksi selvitämme, miten Puhdasta energiaa EU:n saarille -aloite auttaa saaria luomaan omaa kestävää energiaansa.

Omin sanoin -osiossa esittelemme ajatuksia Tšekistä ja Puolan Kujavia-Pommerin alueelta. Kuulemme myös nuorten kokemuksia Youth4Regions-mediaohjelmasta. Lisäksi luvassa on kiehtova katsaus siihen, miten Virossa säännöllisesti esitetty tv-ohjelma toi esiin koheesiopolitiikan etuja.

Tutkimme, miten Interreg-ohjelmat ovat innoittaneet Etelä-Koreaa yhteistyöhön naapurimaiden kanssa, ja analysoimme populismin ja euroskeptismin nousua. Mukana ovat myös vakituiset, rahoitusvälineitä ja avoimen datan portaalimme tuloksia käsittelevät osiomme. Hankeosiossa matkustetaan Puolaan, Italiaan ja Alankomaihin.

Panorama 68: North-West Romania going in the right direction

Uutisia