EU alueellani -blogikilpailun voittajat valittu – Onnea Claudia, Daniel, Dennis, Iulia ja Madeleina!

Lisätyökalut

 
17/08/2017

EU alueellani -blogikilpailu (#EUinmyRegion) on ratkennut. Tuomariston valitsemat voittajat ovat Daniel Botea, Claudia Shute, Dennis Nill ja Madeleina Kay. Yleisön suosikiksi nousi Iulia Balasa. 

Voittajat valittiin yhdistämällä kolmihenkisen tuomariston antamat pisteet (tutustu arviointiperusteisiin) blogikirjoitusten verkossa saamien äänien, verkkoliikenteen ja sosiaalisen median jakojen määrään. 

Voittajaksi nousi romanialainen Daniel Botea kirjoituksellaan EU-rahoituksen avulla elvytetystä oltenialaisesta matonkudontaperinteestä. Blogiteksti sai hyvät pisteet paitsi tuomaristolta myös verkkoliikenteen ja -äänestyksen perusteella. 

Aivan voittajan kantaan kiri Claudia Shute rullalautailua kotouttamisen keinona käsittelevällä kirjoituksellaan Inte(gr)SKate: Irakista Plechárnaan, joka sai tuomaristolta parhaat pisteet ja menestyi myös verkkoäänestyksessä. 

Tuomariston piti alun perin valita vain kolme voittajaa, mutta kolmannen sijan jakoi lopulta kaksi kilpailijaa:

Kilpailijat saivat lähes samat pisteet tuomaristolta ja verkkoäänestyksessä. Dennis sai paremmat pisteet verkkoliikenteestä ja Madeleina sosiaalisen median jakojen perusteella. He molemmat pääsevät siis Brysseliin! 

Tuomariston valintojen lisäksi valittiin myös yleisön suosikki. Kisan voitti Iulia Basalan kuvaus Erasmus+-hankkeesta, joka menestyi parhaiten verkkoäänestyksessä ja oli suosittu myös sosiaalisen median sivustoilla. 

Aiemmin tänä vuonna julkistettujen sääntöjen mukaisesti kaikki viisi voittajaa kutsutaan Brysseliin Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikolle (9.–12.10.2017). He pääsevät osallistumaan mobiilijournalismia ja kerronnallista journalismia koskevaan koulutukseen sekä akkreditoituina toimittajina teemaviikon mediatapahtumiin.

Voittajat kirjoittavat konferenssin tapahtumista, ja heidän kokemuksiaan voi seurata sosiaalisessa mediassa (Twitter tai Facebook). 

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille bloggareille!

Uutisia

Aiheeseen liittyvät kohdealat

Communicating Regional Policy