Panorama 60: Bulgaria ja Romania juhlistavat kymmenvuotista EU-jäsenyyttä

Lisätyökalut

 
01/06/2017

Vuoden 2017 ensimmäisessä numerossamme juhlistetaan kahden maan merkkitapahtumaa: Bulgaria ja Romania liittyivät Euroopan unioniin kymmenen vuotta sitten. Tuona aikana niissä on tapahtunut paljon muutoksia. Panorama-julkaisussa tarkastellaan lähemmin, miten kyseiset maat ja niiden kansalaiset ovat hyötyneet EU-jäsenyydestä. Syväluotaavassa artikkelissa keskitytään Länsi-Kreikan alueeseen, jonka valtavia mahdollisuuksia tuetaan koheesiopolitiikan ohjelmista. Esittelemme alueen älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun strategian.

Tuoreen raportin mukaan maiden on vastattava kansalliset rajat ylittäviin maailmanlaajuisiin haasteisiin yhteisvoimin. Neljän makroaluestrategian vaikutukset alkavat näkyä konkreettisesti, kun niillä autetaan sekä EU-maita että EU:n ulkopuolisia maita ratkomaan monialaisia ongelmia yhteisin toimin.

Maltan puheenjohtajakauden 2017 valmisteluista ja EU-rahoituksesta vastaavan parlamentaarisen valtiosihteerin tri Ian Borgin haastattelussa kerrotaan, miten maa hoitaa puheenjohtajuutensa vuonna 2017 ja hyötyy koheesiopolitiikan tuesta.

Tässä numerossa on myös artikkeli merkittävien hankkeiden uudesta ja yksinkertaistetusta arvioinnista sekä yksityiskohtaista tietoa siitä, miten Puola saa parhaimman mahdollisen hyödyn EU-rahoituksen tarjoamista investointimahdollisuuksista.

Omin sanoin -osiossa puheenvuoron saavat Tanska, Viro, Latvia ja Etelä-Egean alue, ja kuva-aukeamalla keskitytään kolmella Belgian alueella toteutettaviin hankkeisiin.

Panorama 60: Bulgaria and Romania celebrate 10 years in the EU

Uutisia