EU:n tuominen lähemmäs kansalaisia: Komissio käynnistää ensimmäisen ”Europe in My Region” -kampanjan

Lisätyökalut

 
29/04/2016

Euroopan komissio käynnistää tänään ensimmäisen ”Europe in My Region” ‑kampanjan kannustaakseen kansalaisia tutustumaan paremmin EU-rahoitteisiin hankkeisiin kaikkialla Euroopassa.

Alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston, komission edustustojen ja hallintoviranomaisten järjestämä ”Europe in My Region” ‑kampanja alkaa 29. huhtikuuta ja päättyy 11. kesäkuuta. Kampanja järjestetään 23 EU-maassa, ja se käsittää yli 1200 tapahtumaa, joihin odotetaan osallistuvan tuhansia kansalaisia.

”Europe in My Region” -kampanja jakautuu neljään eri aloitteeseen: EU-hankkeiden avoimien ovien päivät, aarteenetsintä, valokuvakilpailu ja blogikampanja. Toimien tarkoituksena on kannustaa kansalaisia vierailemaan EU-rahoitteisissa hankkeissa ja jakamaan kuvia ja kokemuksia sosiaalisen median välityksellä.

Toukokuussa EU-rahoituksen edunsaajat esittelevät hankkeitaan kansalaisille EU-hankkeiden avoimien ovien päivien aikana. Aloitteeseen liittyviä hankkeita voi paikantaa verkossa olevan kartan avulla. Kansalaisia kutsutaan myös osallistumaan aarteenetsintään, jota isännöi 18 maata ja yhteensä 45 aluetta. Aarteenetsijöiden tehtävänä on löytää piilotettuja vihjeitä joistain osarahoitetuista hankkeista ja osallistua verkossa olevaan tietokilpailuun.

Viidettä kertaa järjestettävässä Facebook-valokuvakilpailussa (2.5.–28.8.) halutaan juhlistaa hankkeita, joilla on todellista merkitystä paikallisille yhteisöille. Kilpailuun osallistujien on määrä ottaa kuva EU:n rahoittamasta hankkeesta niin, että kuvassa näkyy rahoitustiedot sisältävä kyltti tai mainostaulu sekä EU:n lippu. Kolmella parhaalla on mahdollisuus voittaa valokuvauskurssi ammattivalokuvaajan johdolla sekä matka Brysseliin.

Lisäksi lahjakkaimmat paikallisista hankkeista kirjoittavat bloginpitäjät kutsutaan Brysseliin osallistumaan European Week of Regions & Cities ‑tapahtuman mediaohjelmaan (10.–13.10.2016).

Lisätietoja:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Uutisia