Euroopan unionin koheesiopolitiikka: investoinnit alueisiin ja kaupunkeihin

Lisätyökalut

 
Euroopan unionin koheesiopolitiikka: investoinnit alueisiin ja kaupunkeihin

03:34 minutes / mp4

Lataa

EU investoi vuosittain miljoonia euroja työllisyyttä ja talouskasvua edistäviin toimiin, joilla pyritään pienentämään sosiaalisia ja taloudellisia eroja alueiden välillä. Tässä lyhyessä videossa kerrotaan tarkemmin, miten nämä investoinnit vauhdittavat talouskasvua eri alueilla ja tuovat helpotusta kansalaisten arkeen. 

Viiden viime vuoden aikana EU:n koheesiopolitiikan avulla on luotu yli 600 000 työpaikkaa, annettu työllistymismahdollisuuksia parantavaa ammatillista koulutusta jopa 15 miljoonalle hengelle sekä osarahoitettu yli 25 000 km autoteitä ja 1 800 km rautateitä. Koheesiopolitiikan ansiosta on saatu puhdasta juomavettä kolmelle miljoonalle uudelle ihmiselle. Sillä on tuettu 200 000:ta pientä ja keskisuurta yritystä ja investoitu 61 000 tutkimushankkeeseen. Nämä luvut kasvavat edelleen, sillä viiden viime vuoden aikana aloitetut hankkeet tuottavat yhä tulosta. 

Kaiken tämän ovat mahdollistaneet Euroopan aluekehitysrahasto ja Euroopan sosiaalirahasto, joiden yhteenlaskettu osuus EU:n talousarviosta on yli kolmasosa.

Päivämäärä: 16/07/2014

Kielet Lithuanian Swedish Dutch French Estonian Spanish Italian Romanian Portuguese Latvian Greek English German Bulgarian Danish Maltese Polish Hungarian Czech Finnish Croatian Slovenian Slovak

Tekstitys english

Kesto 03:34 minutes / mp4

Lisätietoa

The EU's main investment policy

Videoita