Panorama 70: Älykkäillä toimilla vahvistetaan Tanskan liiketoimintaa

Lisätyökalut

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period :
Date : 10/10/2019

Panorama-lehden syysnumero on nyt ladattavissa. Sen pääaiheena ovat tämänvuotisella Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikolla julkistetut uudet kehityssuunnat.

Luomme katsauksen sekä äskettäin julkaistun alueellisen kilpailukykyindeksin että aluepolitiikkaa koskevasta kansalaisten tietoisuudesta ja näkemyksestä tehdyn Eurobarometri-tutkimuksen tärkeimpiin tuloksiin. Lisäksi esittelemme kaikki tämänvuotisen Regiostars Awards -kilpailun finalistit ja julkistamme kilpailun voittaneet parhaat EU-rahoitteiset innovatiiviset hankkeet.

Keskitymme tällä kertaa Tanskaan, jossa on hiljattain perustettu uusi elinkeinoelämän kehittämistä ja kasvua käsittelevä toimeenpanoelin hoitamaan koheesiovaroja. Sen varajohtaja Sigmund Lubanski selittää haastattelussa, mitä muutokset merkitsevät. Esittelemme myös Tanskassa viime aikoina toteutettuja menestyksekkäitä hankkeita.

Arviointia koskevassa osiossa kerromme koheesiopolitiikkaa koskevasta kahdeksannesta arviointikonferenssista ja arvioimme EU:n solidaarisuusrahaston toiminnan tärkeimpiä tuloksia kuluneiden 15 vuoden ajalta. Pidämme sinut myös ajan tasalla seuraavaa rahoituskautta koskevista EU:n talousarvioneuvotteluista ja valotamme sitä, miten Portugali arvioi ja mukauttaa omaa älykkään erikoistumisen strategiaansa.

Omin sanoin -osiossa puheenvuoron käyttää ala-Saksin alue, ja kuulemme myös nuorten kokemuksia Youth4Regions-mediaohjelmasta. Hankeosiossa vierailemme Italiassa, Espanjassa ja Keski-Euroopassa.

Publications