60 vuotta Eurooppaa, 60 hanketta sinulle

Lisätyökalut

 

Rooman sopimus täyttää 60 vuotta, minkä kunniaksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua 60 kuvan galleriaan, jossa esitellään Euroopan unionin (EU) tärkeimmästä investointipolitiikasta, unionin aluepolitiikasta, rahoitettuja hankkeita.

Nämä hankkeet hyödyttävät taloutta mutta ennen kaikkea myös kansalaisia. Olivatpa kyseessä sitten liikenneinfrastruktuurit, pk-yritysten tukeminen, kaupunkirakentaminen, tutkimus ja innovointi, uudet vedenpuhdistuslaitokset, koulurakennusten saneeraus tai alueiden väliset yhteistyöhankkeet, päämääränä on aina kansalaisten elinolojen parantaminen, sillä hankkeet koituvat aina joko suoraan tai välillisesti heidän hyödykseen. Tätä korostavat myös kaikki valokuvagalleriassa nähtävät kasvot.

Robert Schuman totesi vuonna 1958 seuraavaa: ”Eurooppaa ei rakenneta hetkessä eikä millään kokonaisratkaisulla. Siihen tarvitaan käytännön toimenpiteitä, joilla luodaan ensin aito yhteisvastuullisuus”. Näitä käytännön toimenpiteitä ovat esimerkiksi ne tuhannet hankkeet, joita on kehitetty unionin aluepolitiikan yhteydessä kaikkien EU:n alueiden kansalaisia varten ja joita paikallis-, alue- ja kansallisen tason viranomaiset toteuttavat kussakin maassa.

Lisätietoja: Oman alueesi EU-hankkeet