Τελευταίες πινελιές στις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις

Στο πλαίσιο των επενδύσεων του συγκεκριμένου έργου θα κατασκευαστούν 5 χλμ. οδικού και 11 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου, συμπληρώνοντας προηγούμενα έργα μεταφορικών υποδομών στην περιοχή.

 Πρόσθετα εργαλεία

 

Με την αποπεράτωση των εργασιών, εκτιμάται ότι θα μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι μετακίνησης, θα αυξηθούν οι ταχύτητες και θα περιοριστούν τα ατυχήματα, με την τοπική οικονομία να λαμβάνει επίσης ώθηση μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βελτίωσης των συνδέσεων με τις γύρω περιοχές.

Το παζλ των μεταφορών συμπληρώνεται

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση του τοπικού δικτύου μεταφορών, το έργο επικεντρώνεται στην κατασκευή τμημάτων δρόμου και σιδηροδρόμου στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες, στον μήκους 124 χλμ. κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου της Εγνατίας Οδού. Το σιδηροδρομικό σκέλος του έργου εντάσσεται στο διάδρομο ΙΧ των ΔΕΔ-Μ και θα συνδέεται με το διάδρομο IV των ΔΕΔ-Μ και το λιμάνι του Μπουργκάς. Την υλοποίηση, επίβλεψη και συντήρηση του έργου έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο, που περιλαμβάνει τη βελτίωση του τμήματος Αρδάνιο-Σουφλί-Μάνδρα και την κατασκευή των τμημάτων Διδυμότειχο-Ορεστιάδα, Ορεστιάδα-Καστανιές και Καστανιές-Ορμένιο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα.

Με αυτό το έργο θα συμπληρωθεί ο κάθετος άξονας, καθώς θα αποπερατωθεί το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες, ενώ συγχρόνως θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή που εκτείνεται παράλληλα στο εν λόγω τμήμα. Αυτό σημαίνει την κατασκευή ενός οδικού τμήματος 5 χλμ. από τα συνολικά 9 χλμ., την ολοκλήρωση της κατασκευής του σιδηροδρομικού τμήματος 11 χλμ. και την εκτέλεση συναφών έργων.

Προς ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις

Με την ολοκλήρωση του έργου, υπολογίζεται ότι οι χρόνοι μετακίνησης θα μειωθούν κατά 7 λεπτά, η ταχύτητα θα αυξηθεί κατά 30 χλμ./ώρα και ο κίνδυνος ατυχημάτων θα ελαττωθεί σημαντικά. Γενικότερα, η ολοκλήρωση του άξονα θα ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή και τις σχέσεις και επαφές με τη Βουλγαρία.

Κατά τη φάση κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν άμεσα συνολικά 3 664 θέσεις εργασίας, ενώ ακόμη 52 θα δημιουργηθούν κατά τη φάση λειτουργίας.

Ημερομηνία σύνταξης

27/09/2011