Οι οδηγοί ευελπιστούν σε ταχύτερα και ασφαλέστερα ταξίδια

Ένα απολύτως απαραίτητο νέο τμήμα οδού θα κατασκευαστεί σε βασικό οδικό άξονα βορρά-νότου στη περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι χρόνοι ταξιδιού.

 Πρόσθετα εργαλεία

 
Οι οδηγοί ευελπιστούν σε ταχύτερα και ασφαλέστερα ταξίδια Οι οδηγοί ευελπιστούν σε ταχύτερα και ασφαλέστερα ταξίδια

Έχοντας μήκος περίπου 11,5 χλμ, η οδός θα συμπληρώσει το δίκτυο που εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη έως τη μικρή πόλη Δοϊράνη στη νότια ακτή της λίμνης Δοϊράνη, που σηματοδοτεί το σύνορο μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σαν αποτέλεσμα του έργου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά και η οδική ασφάλεια.

Επέκταση του οδικού δικτύου

Με αυτό το σημαντικό έργο θα κατασκευαστεί οδικός άξονας με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη στη Δοϊράνη, ξεκινώντας από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μαυρονέρι. Θα διασχίσει το Κιλκίς, ένα μεγάλο δήμο με πληθυσμό σχεδόν 56 300, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ βόρεια της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τη νέα οδική αρτηρία, το έργο θα χρηματοδοτήσει βελτιώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Απαραίτητα έργα θα τελεστούν και στα τοπικά δίκτυα δημόσιας ωφέλειας.

Οδικό τμήμα τελευταίας τεχνολογίας με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρχει μια νέα αρτηρία 11,45 χλμ χωρίς διόδια με βορειοδυτική κατεύθυνση από την Άσσηρο στην εθνική Ε79 προς τη Νεα Σάντα, μια μικρή πόλη στον κύριο δρόμο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Αυτή η προσθήκη θα ολοκληρώσει το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοϊράνης, μήκους περίπου 23,8 χλμ. Παράλληλοι παράπλευροι δρόμοι συνολικού μήκους 26,7 χλμ θα έχουν επίσης αναβαθμιστεί, μαζί με τα τοπικά δίκτυα δημόσιας ωφέλειας.

Ο νέος δρόμος αναμένεται να μειώσει το χρόνο ταξιδιού των αυτοκινητιστών από την αρχή ως το τέλος του κατά ακόμα και 17 λεπτά. Οι ειδικοί προβλέπουν επίσης ότι θα μειώσει τον κίνδυνο των τροχαίων ατυχημάτων κατά 18 %, ειδικά με την εκτόνωση της έντονης κυκλοφορίας που παράγεται προς το παρόν από τη βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου στα περίχωρα του Κιλκίς. Κατά τη φάση της υλοποίησης το έργο θα δημιουργήσει περίπου 235 άμεσες θέσεις εργασίας.

Συνολική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Το έργο «Κατασκευή του οδικού τμήματος Ασσήρου-Νέας Σάντας του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοϊράνης» διαθέτει συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό ίσο με 58 000 000 EUR, με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ να ανέρχεται στα 48 140 000 EUR για την προγραμματική περίοδο από το 2007 έως το 2013.

Ημερομηνία σύνταξης

25/06/2012