Θεαματικός αυτοκινητόδρομος προσφέρει αφθονία ευκαιριών

Η Εγνατία Οδός, ένα μείζον μηχανικό και κατασκευαστικό επίτευγμα, διατρέχει την Ελλάδα σχεδόν απ’ άκρου εις άκρον. Ο μέχρι τώρα απολογισμός εντυπωσιάζει: 594 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου έχουν ήδη διατεθεί στην κυκλοφορία, βελτιώνοντας δραματικά την πρόσβαση προς τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το τμήμα που διασχίζει την Ήπειρο αποδείχτηκε ένα από τα δυσκολότερα από τεχνική άποψη, περιλαμβάνοντας γέφυρες, οδούς πρόσβασης και σήραγγες.

 Πρόσθετα εργαλεία

 
Τμήμα της κατασκευής του τεράστιου, μήκους 594 χλμ., αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα Τμήμα της κατασκευής του τεράστιου, μήκους 594 χλμ., αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα

«Η Εγνατία Οδός διαδραματίζει βασικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, προσφέροντας σημαντική αύξηση στη ροή τουριστών και εμπορευμάτων από τη βόρεια Ελλάδα μέσω της Πάργας.»
Κος Σπύρος Πηγής, δήμαρχος Πάργας

Η περιοχή της Ηπείρου είναι από τις πιο ορεινές, αραιοκατοικημένες και λιγότερο προσβάσιμες της Ελλάδας, καθιστώντας τις μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων τόσο εντός της χώρας όσο και από και προς την υπόλοιπη Ευρώπη ιδιαίτερα δυσχερείς. Προσβλέποντας σε άμεσα οικονομικά οφέλη, ιδίως μέσω επενδύσεων μεγάλης κλίμακας, το έργο αναμένεται να έχει καίριο αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η πρόκληση

Ο βασικός άξονας της Εγνατίας Οδού έχει κατασκευαστεί ως αυτοκινητόδρομος διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση. Το μήκους 9 χλμ. τμήμα της Εγνατίας που διασχίζει την Ήπειρο και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου εκτείνεται από τον Α/Κ Ιωαννίνων μέχρι τον Α/Κ Μετσόβου. Εντούτοις, εξαιτίας της δύσκολης μορφολογίας του εδάφους, αποδείχτηκε αληθινή πρόκληση για τους μηχανικούς και τους κατασκευαστές του.

Παρά τις δυσχέρειες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα ακόλουθα: το πρώτο υποέργο περιλάμβανε την κατασκευή των οδών πρόσβασης (αυτοκινητόδρομοι τεσσάρων λωρίδων) και στα δύο άκρα της σήραγγας Δρίσκου (συνολικού μήκους 5,3 χλμ.) και την αποπεράτωση της δίδυμης σήραγγας Τ8 (συνολικού μήκους 2,62 χλμ. ανά κατεύθυνση). Το δεύτερο υποέργο αφορούσε την κατασκευή της γέφυρας του Αράχθου (συνολικού μήκους 1,036 χλμ.).

Οικονομικά και κοινωνικά οφέλη

Ο βασικός άξονας του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να μεταβάλλει δραματικά το τοπίο των μεταφορών στη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια (ακόμα και της οδικής κυκλοφορίας πέραν των Βαλκανίων, στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή) και να έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην οικονομία (επενδύσεις σε κέντρα διακίνησης φορτίων, βιομηχανία και τουρισμό) όσο και στην κοινωνία γενικότερα, βελτιώνοντας την πρόσβαση στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, οι οποίες προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και ιατρικής περίθαλψης.


Ημερομηνία σύνταξης

17/12/2009