Διπλή σιδηροδρομική γραμμή για γρήγορες μετακινήσεις

Το έργο αυτό εστιάζει στην ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα, μήκους 106 χλμ., διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στην ορεινή περιοχή Τιθορέας-Δομοκού.

 Πρόσθετα εργαλεία

 

Τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και εκείνους που τη διασχίζουν, αυτό θα σημάνει μεγάλες μειώσεις στους χρόνους ταξιδιού, με τις ταχύτητες των συρμών να αυξάνονται από τα σημερινά 80 χλμ./ώρα στα 160 χλμ./ώρα, προσφέροντας μια ελκυστική και βιώσιμη εναλλακτική μεταφορική λύση.

Μείωση των χρόνων μετακίνησης

Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό έργο παίρνει τη σκυτάλη από παλαιότερες σχετικές εργασίες και μετατρέπει τη μονή σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός σε διπλή γραμμή μήκους 106 χλμ. Το τμήμα αυτό αποτελεί μέρος του άξονα 22 (ΔΕΔ-Μ) και του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Την υλοποίηση έχει αναλάβει η δημόσιας διαχείρισης ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., και κατά τη φάση κατασκευής θα δημιουργηθούν 1 010 θέσεις εργασίας.

Για όσους ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς μέσω Αθήνας προς τη Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως, το έργο θα προσφέρει ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις. Στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι θα καταστούν εφικτές ταχύτητες έως 200 χλμ./ώρα, ενώ στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός 160 χλμ./ώρα. Με το πέρας των εργασιών, η γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα είναι στο σύνολό της διπλή, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ταξιδιού στις 3,5 ώρες. Η ολοκλήρωση του τμήματος στο οποίο εστιάζει το εν λόγω έργο θα επιφέρει μείωση του χρόνου ταξιδιού κατά 50 λεπτά.

Θεμέλιο για ένα αποδοτικό δίκτυο

Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και των εγκαταστάσεων στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι και την αποπεράτωση των σηράγγων, καθώς και την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη σήραγγα Καλλιδρόμου. Καλύπτει ακόμη τα έργα υποδομής, τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και τις εγκαταστάσεις στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός, την επιδομή στο σύνολο του έργου, την κατασκευή των γραμμών και τη στρώση των σιδηροτροχιών σε τρεις σταθμούς. Θα κατασκευαστούν δύο νέοι σταθμοί και ακόμη δύο στάσεις, ενώ θα ανακαινιστούν οι τρεις σταθμοί σε Τιθορέα, Λιανοκλάδι και Δομοκό. Το τοπικό οδικό δίκτυο που επηρεάζεται από το έργο, καθώς και οι παράπλευρες οδοί στη νέα γραμμή θα αναμορφωθούν σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές.

Η ηλεκτροκίνηση, η σηματοδότηση, οι τηλεπικοινωνίες, το σύστημα ETCS επιπέδου 1 για την προστασία των τρένων και οι ασύρματες επικοινωνίες GSM-R θα συμβάλουν επίσης στην ασφάλεια και την αποδοτικότητα του δικτύου τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ημερομηνία σύνταξης

27/09/2011