Ένα σύγχρονο λιμενικό συγκρότημα γεννιέται

Οι συνδέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας είναι τώρα ευκολότερες χάρη στην πρόσφατη αναμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η αναμόρφωση αυτή εξυπηρετεί την αυξημένη κίνηση τόσο των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων όσο και των κρουαζιερόπλοιων.

 Πρόσθετα εργαλεία

 

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Λιμένα Κέρκυρας παραδόθηκαν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, οι οποίες συμβάλλουν σε μια νέα αρχή για οικονομική ανάπτυξη. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της ΕΕ για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.»
Εκπρόσωπος της περιοχής των Ιονίων Νήσων

Η επέκταση του λιμένα αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες μεταφορών του νησιού μέχρι το 2025, να αναβαθμίσει το σημερινό επίπεδο υπηρεσιών των επιβατών και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στο λιμάνι της Κέρκυρας, βοηθώντας έτσι την ενίσχυση της οικονομίας.

Νέες θέσεις πλεύρισης για αυξημένη κίνηση

Η αναμόρφωση έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί σήμερα το λιμάνι να δεχτεί τον αυξημένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων – από 308 πλοία και 264 871 επιβάτες το 2003 σε 409 πλοία και 437 858 επιβάτες το 2008.

Οι επιβάτες και η εμπορική κίνηση του Λιμένος Κέρκυρας εξυπηρετούνται ως επί το πλείστον από τις θαλάσσιες συνδέσεις με τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας και τα λιμάνια του Μπάρι, του Μπρίντιζι και της Βενετίας στην Ιταλία, καθώς και με το λιμάνι της Αλβανίας, με συνολικό όγκο 1 818 607 επιβατών και 516 849 οχημάτων το 2008.

Το λιμάνι επεκτάθηκε με εννιά νέες θέσεις πλεύρισης για οχηματαγωγά πλοία. Οι θέσεις αυτές  προστατεύουν το λιμάνι από τη διάβρωση των κυμάτων από τα νοτιοδυτικά. Οι θέσεις πλεύρισης έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι τηρούνται τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν γρήγορα στον προορισμό τους.

Οι νέες θέσεις έλυσαν το πρόβλημα του χώρου στο λιμάνι, και, ως εκ τούτου, τα πλοία μπορούν να μείνουν αγκυροβολημένα στη δυτική αποβάθρα για πάνω από μία μέρα.

Προσελκύοντας τους ταξιδιώτες

Το έργο αύξησε τη δυναμικότητα του λιμανιού, το οποίο τώρα υπολογίζεται ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μεταφορών μέχρι το 2025. Η επέκταση του λιμένος κάλυψε επίσης τις απαιτήσεις των οχηματαγωγών πλοίων για τα εσωτερικά δρομολόγια στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Στα οφέλη του έργου περιλαμβάνονται τα εξής: τα πλοία ταξιδεύουν ευκολότερα τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό• το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουρίστες αναβαθμίζεται• το λιμάνι της Κέρκυρας γίνεται πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός• η απασχόληση αυξάνεται στη διάρκεια της περιόδου εκτέλεσης του έργου και δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωσή του.


Ημερομηνία σύνταξης

06/01/2010