Πρόσθετα εργαλεία

 

#EUinmyregion

Συμμετάσχετε στη συζήτηση με το #EUinmyregion στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Περί τίνος πρόκειται;

Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου είναι μια συνεργατική επικοινωνιακή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της δράσης της ΕΕ για τις περιφέρειες ολόκληρης της Ευρώπης. Μαζί με τις συνεργαζόμενες περιφέρειες και τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, δημιουργούμε εργαλεία και ευκαιρίες διαλόγου με τους πολίτες, για να τους παρουσιάσουμε αυτά που καθίστανται εφικτά στην περιοχή τους χάρη στις προσπάθειες συγχρηματοδότησης μεταξύ της ΕΕ και των περιφερειών τους.

Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου αφορά επίσης τη συνεργασία με ορισμένες περιφέρειες για τη διεξαγωγή περιφερειακών εκστρατειών με ιδιαίτερα τοπικό χαρακτήρα και με χαμόγελο, στο πλαίσιο των οποίων προτείνονται ευχάριστες εμπειρίες και δραστηριότητες σε δημοφιλείς τοποθεσίες, οι οποίες αποτελούν μέρος της ταυτότητας της περιφέρειας. Από το 2021 έως το 2023 θα πραγματοποιηθούν έως και 40 τέτοιες δραστηριότητες σε 8 χώρες που επιλέχθηκαν: Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Ανακαλύψτε χιλιάδες τοποθεσίες και πρωτοβουλίες κοντά σας, σε ολόκληρη την Ευρώπη!

*Για συνεργαζόμενες περιφέρειες και υπευθύνους έργων


 

Πώς λειτουργεί

Οι συνεργαζόμενες περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους μια εργαλειοθήκη με εύχρηστα υποδείγματα και προσαρμόσιμα μοντέλα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων τους.

Οι περιφέρειες και τα έργα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ειδική υπηρεσία υποστήριξης, για τη δημιουργία εξατομικευμένου υλικού κατόπιν αιτήματος. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • τη δημιουργία καρτ ποστάλ, με όμορφες φωτογραφίες των έργων,
  • τον σχεδιασμό εξατομικευμένων ενημερωτικών γραφημάτων, τα οποία απεικονίζουν βασικά στοιχεία για το έργο, με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο,
  • τη δημιουργία κουίζ στις τοπικές γλώσσες.

Στις χώρες που επιλέχθηκαν* αναπτύσσουμε μια σειρά περιφερειακών εκστρατειών, με εξατομικευμένες ιδέες για κάθε περιφέρεια-εταίρο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό παρουσιάσεων σε εξωτερικό χώρο, οπτικών απεικονίσεων για διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δραστηριοτήτων προώθησης στον δρόμο και συμπράξεων με τοπικά μέσα ενημέρωσης και επηρεαστές (influencers).

*Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Κουίζ για την ΕΕ

Μάθετε για την ΕΕ με λίγα μόνο κλικ, παίζοντας το κουίζ #EUinmyregion!