Ελληνική βιβλιοθήκη ανεβάζει πολιτιστικούς θησαυρούς στο διαδίκτυο

 Πρόσθετα εργαλεία

 
13/05/2020

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας ψηφιοποίησε χιλιάδες ιστορικά τεκμήρια, έργα τέχνης και φωτογραφίες για έναν ιστότοπο-αποθετήριο, χάρη σε κονδύλια του ΕΤΠΑ. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περιηγηθούν στο περιεχόμενο διαδικτυακά για να εμπλουτίσουν το μορφωτικό επίπεδο, την έρευνα ή τις πολιτιστικές γνώσεις τους.

Τους έξι μήνες που διήρκεσε το έργο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας ψηφιοποίησε 70 000 σελίδες σπάνιων και πολύτιμων βιβλίων, 25 000 ιστορικά έγγραφα, 450 έργα τέχνης, 51 φωτογραφίες από το αρχείο Μανιάκ, 1 500 φωτογραφίες από το αρχείο του Μιχάλη Δώρη, 60 χειρόγραφους τόμους από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και 51 000 νέα βιβλιογραφικά έγγραφα.

Οι εικόνες φιλοξενούνται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το οποίο λειτουργεί και ως ιστότοπος για τη συλλογή. Οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης μπορούν ελεύθερα να αναζητήσουν πληροφορίες στα ψηφιοποιημένα έγγραφα ή απλώς να περιηγηθούν στις εικόνες βιβλίων, εφημερίδων, καρτ ποστάλ, πινάκων και πολλών άλλων αντικειμένων για να ανακαλύψουν το παρελθόν της πόλης.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Το άρθρο-πηγή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο: http://www.pelop.gr/ στις 04/05/2020

Έργο και/ή πρόγραμμα: http://www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr/en


φωτογραφία: © iStock/Chinnapong

Νέα

Σχετικά θέματα

Culture Information society Tourism