Πολιτική συνοχής: Η Επιτροπή ανακοινώνει τους νικητές των βραβείων REGIOSTARS 2019

 Πρόσθετα εργαλεία

 
09/10/2019

Οι νικητές των ετήσιων βραβείων REGIOSTARS - που τιμούν τα εξαιρετικά έργα πολιτικής συνοχής - ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες. Και οι νικητές είναι: 

Για την Προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού (Κατηγορία 1): το βραβείο κέρδισε το Energy Cells GR, ένα έργο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας και Λουξεμβούργου για τη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας και την καινοτόμο παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρύτερη Περιοχή.

Το έργο CobBaugeαπό τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε το βραβείο για τη Σύνδεση του πράσινου, του γαλάζιου και του γκρι (Κατηγορία 2), για την ανάπτυξη υλικού τοιχοποιίας από χώμα και ίνες.

Το βραβείο για την «Καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχειας» (3η κατηγορία) απονεμήθηκε στο έργο Good Support, από την Πολωνία, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει τους κατοίκους της περιοχής Zachodniopomorskie με τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Το Climate Active Neighbourhoods (CAN), ένα έργο κοινής προσπάθειας από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε το βραβείο της 4ης κατηγορίας, «Οικοδόμηση πόλεων ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή». Προωθεί τοπικές στρατηγικές για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης για νοικοκυριά σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές.

Για τον «Εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας» (την 5η κατηγορία) το βραβείο απονεμήθηκε στο έργο Orsi Academy, από το Βέλγιο, ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης στον τομέα νέων τεχνικών στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και τη ρομποτική χειρουργική.

Και τέλος, το βραβείο του κοινού απονεμήθηκε στο έργο CityWalk από το Πρόγραμμα Interreg για τον Δούναβη, που βοηθάει τις πόλεις στην περιοχή του Δούναβη να γίνουν πιο προσιτές για τους πεζούς.

Βραβεία REGIO Stars

Νέα