Νέα πνοή ζωής για την παραδοσιακή υπαίθρια αγορά της Λέρου, στην Ελλάδα

 Πρόσθετα εργαλεία

 
28/03/2019

Στο πλαίσιο ενός χρηματοδοτούμενου έργου από το ΕΤΠΑ, παρέχονται 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή της υπαίθριας αγοράς του ελληνικού νησιού της Λέρου σε ένα διαδραστικό μουσείο αγροδιατροφής.

Για το εν λόγω έργο θα χρησιμοποιηθεί χρηματοδότηση του ΕΤΠΑ με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της υπαίθριας αγοράς και τη μετατροπή της σε ένα πενταώροφο μουσείο κατάλληλο για τουρίστες, σχολικές επισκέψεις, προβολή τοπικών προϊόντων και πολλά άλλα.

Με τη βοήθεια της χρηματοδότησης θα λειτουργήσει στο ισόγειο μια ακαδημία που θα φιλοξενεί εργαστήρια για την εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με τις γεωργικές παραδόσεις και τη διατροφή, καθώς και χώροι παιχνιδιού για μικρά παιδιά και ένα κυλικείο όπου θα πωλούνται τοπικά προϊόντα.

Ο κεντρικός χώρος της έκθεσης θα δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο, ενώ ο δεύτερος θα φιλοξενήσει τον εκπαιδευτικό κήπο του μουσείου που θα καλύπτει περίπου 200 m2. Στον τρίτο όροφο θα κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και τα αρχεία της ιστορίας της Λέρου και στον τέταρτο όροφο θα διαμορφωθεί αίθουσα συνεδριάσεων.

Τέλος, θα υπάρχει επίσης χώρος στην γκαλερί στο ισόγειο για την έκθεση και την προβολή τοπικών προϊόντων. Το μουσείο θα μισθώνει πάγκους στις τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση και πώληση των δικών τους τοπικών προϊόντων.

Το νέο μουσείο θα ενσωματώσει την ιστορία, τον πολιτισμό και τη διατροφή σε έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό πλούτο και την κληρονομιά του ελληνικού νησιού.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Το άρθρο-πηγή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο http://www.rodiaki.gr στις 14/03/19


Φωτογραφία: © Thinkstock/roman023

Νέα

Σχετικά θέματα

Culture Tourism