Τα REGIOSTARS είναι τα βραβεία της Ευρώπης για τα πιο καινοτόμα περιφερειακά έργα.

 Πρόσθετα εργαλεία

 
19/02/2019

Κάθε χρόνο, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβραβεύουν τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα που ξεχωρίζουν για την αριστεία και τις νέες προσεγγίσεις τους στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης. Με στόχο να εμπνεύσουν άλλες περιφέρειες και διευθυντές προγραμμάτων σε όλη την Ευρώπη, τα συμμετέχοντα έργα βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από ενημερωτικές δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έμφαση στη θεματική προσέγγιση

Τα βραβεία REGIOSTARS απονέμονται σε έργα σε πέντε θεματικές κατηγορίες: έξυπνη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, αστική ανάπτυξη και το κεντρικό θέμα κάθε έτους.

Το 2019, τα βραβεία REGIOSTARS δίνουν έμφαση σε πέντε πεδία που είναι καίρια για το μέλλον της περιφερειακής πολιτικής:

  • προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού·
  • σύνδεση του πράσινου, του γαλάζιου και του γκρι·
  • καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχειας·
  • οικοδόμηση πόλεων ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή·
  • εκμοντερνισμός των υπηρεσιών υγείας.

Πανεπιστημιακοί υψηλού επιπέδου θα αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες των έργων που έχουν υποβληθεί και θα επιλέξουν τους νικητές.

Επιπλέον, το κοινό θα αποφασίσει για τον δικό του νικητή, μέσω μιας δημόσιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, και θα απονείμει το βραβείου του κοινού σε ένα από τα έργα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες των βραβείων θα βρείτε στον οδηγό για τους αιτούντες.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή;

Ο οδηγός για τους αιτούντες σας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να αναδειχθεί το δικό σας έργο νικητής. Αυτός ο οδηγός, πέρα από τη λεπτομερή περιγραφή των φετινών κατηγοριών βραβείων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και βράβευσης, περιλαμβάνει ένα πρακτικό εγχειρίδιο που θα σας καθοδηγήσει καθ’ όλη την πορεία της διαδικασίας. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαΐου 2019.

Οι νικητές στις πέντε κατηγορίες, καθώς και ο νικητής του βραβείου του κοινού, θα λάβουν το βραβείο τους που κέρδισαν με την αξία τους στην εορταστική τελετή των βραβείων REGIOSTARS, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2019.

Νέα