Στον δρόμο προς την επιτυχία η Πάτρα στην Ελλάδα

 Πρόσθετα εργαλεία

 
29/08/2018

Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους οδηγούς που επισκέπτονται την Πάτρα και τη γύρω περιοχή. Από τον Σεπτέμβριο, ένας νέος περιφερειακός δρόμος θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής για οδηγούς, πεζούς και κατοίκους.

Η νέα οδική αρτηρία ξεκινά από την περιοχή Ταμπάχανα στην Άνω Πόλη και ολοκληρώνεται στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Πατρών. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να παρακάμπτουν το κέντρο και να ταξιδεύουν από το νότιο στο βόρειο τμήμα της πόλης πολύ γρηγορότερα. Μπορούν επίσης να επωφελούνται από τις νέες συνδέσεις με τα δύο πλησιέστερα μεγάλα νοσοκομεία, καθώς και με το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο και με τις σχολές της πόλης.

Το έργο θα χαροποιήσει επίσης τους πεζούς και τους κατοίκους, καθώς ο δήμος είχε την ευκαιρία να λάβει και άλλα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων χρησιμοποιούν το κέντρο της πόλης. Ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων, χώροι αναψυχής και χώροι πρασίνου, καθώς και ένα στάδιο αποτελούν μέρος του σχεδίου ανάπτυξης και αναβάθμισης της άνω πόλης.

Επιπλέον, άλλη μια θετική εξέλιξη κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων ήταν ότι ανακαλύφθηκε ένα μεσαιωνικό υδραγωγείο στην Πάτρα. Το υδραγωγείο ήταν τμήμα της υδρογέφυρας, που αποτελείται από τέσσερις αψίδες με υδραυλικά συστήματα, το οποίο μεταφέρθηκε μεταγενέστερα μερικά μέτρα πιο νότια όπου δημιουργήθηκε ένας αρχαιολογικός χώρος, ο οποίος αναδεικνύει την ιστορία της πόλης.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Το άρθρο-πηγή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο https://www.sofokleousin.gr/ στις 19/08/2018


Φωτογραφία: iStock/sjhaytov

Νέα

Σχετικά θέματα

Transport