Η εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» ξεκινά: χιλιάδες έργα της ΕΕ θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους πολίτες

 Πρόσθετα εργαλεία

 
30/04/2018

Η εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να μάθουν οι πολίτες και να μοιραστούν με τους άλλους πώς δαπανάται ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους με χιλιάδες τρόπους.

Όλον τον Μάιο, οι πολίτες θα ανακαλύπτουν χιλιάδες έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε 27 χώρες σε όλη την ΕΕ. Κάποιοι με έκπληξη θα διαπιστώσουν ότι ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα τους!

Επιπλέον, «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» ενισχύει την άμεση συμμετοχή των πολιτών στην προβολή της ΕΕ και των αποτελεσμάτων των επενδύσεών της σε τοπικό επίπεδο. Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας και ιστολογίου, καθώς και ένα κουίζ για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, διοργανώνονται, ώστε οι πολίτες να μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ιστορίες τους που σχετίζονται με έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και να κερδίζουν ενδιαφέροντα βραβεία.

Η επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική Corina Crețu δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια των Ημερών Γνωριμίας με τα Έργα της ΕΕ, δικαιούχοι χρηματοδότησης της ΕΕ – σε συνεργασία με πάνω από 250 περιφερειακές και εθνικές αρχές – θα υποδεχθούν χιλιάδες πολίτες στις εγκαταστάσεις των έργων ή σε εκδηλώσεις. Ένας διαδραστικός χάρτης επιτρέπει στους πολίτες να εντοπίζουν συμμετέχοντα έργα που βρίσκονται κοντά τους.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας (23 Απριλίου - 31 Αυγούστου) στοχεύει να τραβήξει την προσοχή σε καίριες επενδύσεις που γίνονται σε περιφέρειες της Ευρώπης χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι πολίτες πρέπει να βγάλουν δυο φωτογραφίες ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ: μία με το έργο (καλλιτεχνική, δημιουργική) και μία κοντινή με την πινακίδα ή ταμπέλα με τις πληροφορίες χρηματοδότησης και τη σημαία της ΕΕ. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση φωτογραφίας που θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.

Ένα άλλο στοιχείο της εκστρατείας αποτελεί ο διαγωνισμός ιστολογίου, στο πλαίσιο του οποίου υποβάλλονται άρθρα ιστολογίου για έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ μέχρι την 31η Αυγούστου. Τρεις νικητές θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο και πλήρες εισαγωγικό πρόγραμμα κατάρτισης 3 εβδομάδων στον τομέα της επικοινωνίας σε επίπεδο ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τέλος, το «Κουίζ» αποτελεί έναν ψυχαγωγικό τρόπο να ελέγξουν οι πολίτες τις γνώσεις τους για τις περιφέρειες της ΕΕ και τον πολιτισμό τους. Κάθε δυο εβδομάδες θα επιλέγεται ένας νικητής και θα λαμβάνει ένα γκουρμέ καλάθι με εκλεκτά ευρωπαϊκά εδέσματα.

Νέα

Σχετικά θέματα

Communicating Regional Policy