Η πολιτική συνοχής επενδύει στη βελτίωση της οδικής σύνδεσης με το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου

 Πρόσθετα εργαλεία

 
19/03/2018

25,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ενός καίριας σημασίας αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει το λιμάνι της Λεμεσού, σημαντικό οικονομικό κέντρο και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Κύπρο, με την πόλη της Πάφου στη δυτική ακτή του νησιού.

«Αυτό το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο θα εξασφαλίσει την ομαλότερη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι της Λεμεσού, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια στο διαμετακομιστικό εμπόριο της Μεσογείου, συμβάλλοντας άμεσα στην ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας της Κύπρου», δήλωσε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου.

Επιπλέον της οικονομικής ώθησης που θα προσφέρει, το έργο θα συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην αστική περιοχή της Λεμεσού και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το έργο έχει ήδη ενισχυθεί με ενωσιακές επενδύσεις ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο χρηματοδότησης 2007-2013. Στο πλαίσιο αυτό, χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή αποχετευτικού συστήματος ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας κατά μήκος της οδού, ιδίως σε κατοικημένες περιοχές, και να προστατευτεί το περιβάλλον. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των ταμείων της ΕΕ στην Κύπρο παρέχονται από την πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων για τη συνοχή.

Νέα

Σχετικά θέματα

Transport