Φέρνοντας τους πολίτες πιο κοντά στην ΕΕ: η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της πρώτης εκστρατείας "Europe in My Region"

 Πρόσθετα εργαλεία

 
29/04/2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κηρύσσει, σήμερα, την έναρξη της πρώτης εκστρατείας "Europe in My Region" με σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εκστρατεία "Europe in My Region", που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Επιτροπής με τη στήριξη των αντιπροσωπειών και των διαχειριστικών αρχών της Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου σε 23 χώρες της ΕΕ και περιλαμβάνει περισσότερες από 1200 εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες πολίτες.

Η εκστρατεία "Europe in My Region" οργανώνεται γύρω από τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες: την πρωτοβουλία της ΕΕ «Ημέρες γνωριμίας με τα έργα», ένα κυνήγι θησαυρού, έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και μια εκστρατεία μέσω ιστολογίου. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες να επισκεφτούν έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, ενώ παράλληλα ανταλλάσσουν εικόνες και εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλον τον Μάιο, οι δικαιούχοι κονδυλίων της ΕΕ θα παρουσιάζουν τα έργα τους σε πολίτες κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας της ΕΕ «Ημέρες γνωριμίας με τα έργα», ενώ ένας ηλεκτρονικός χάρτης θα βοηθήσει στον γεωγραφικό εντοπισμό των έργων που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Στο μεταξύ,οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν σε κυνήγι θησαυρού που φιλοξενείται σε 18 χώρες και σε συνολικά 45 περιφέρειες: οι κυνηγοί του θησαυρού θα πρέπει να βρουν κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία σε κάποια συγχρηματοδοτούμενα έργα και να απαντήσουν σε ένα ηλεκτρονικό κουίζ.

Η 5η έκδοση του διαγωνισμού φωτογραφίας τού Facebook (2 Μαΐου- 28 Αυγούστου) επιδιώκει να αναδείξει έργα που επιτελούν σημαντικό έργο για τις τοπικές κοινωνίες: για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, οι πολίτες πρέπει να φωτογραφήσουν ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, φροντίζοντας η πλάκα ή η πινακίδα που περιέχει τις πληροφορίες χρηματοδότησης και η σημαία της ΕΕ να βρίσκονται κάπου μέσα στην εικόνα. Τρεις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα σεμινάριο φωτογραφίας με επαγγελματία φωτογράφο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντική πρωτοβουλία, οι πιο ταλαντούχοι μπλόγκερ που δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τοπικά έργα θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οπτικοακουστικών μέσων της European Week of Regions & Cities (10-13 Οκτωβρίου 2016).

Περισσότερες πληροφορίες:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Νέα