EU's Solidaritetsfond: Kommissionen foreslår støtte til 279 mio. EUR til Portugal, Spanien, Italien og Østrig

Flere værktøjer

 
30/04/2020

Europa-Kommissionen foreslår i dag at yde 279 mio. EUR i finansiel støtte til Portugal, Spanien, Italien og Østrig som nødhjælp til befolkningen i flere regioner i disse fire lande, der blev ramt af naturkatastrofer i 2019. Denne finansiering kommer oven i de 800 mio. EUR, der er til rådighed i 2020 under EU's Solidaritetsfond.

Kommissæren for samhørighed og reformer, Elisa Ferreira, udtaler: "Vi går i gennem en periode, hvor europæisk solidaritet er vigtigere end nogensinde før. EU's Solidaritetsfond er et af de mest konkrete udtryk for dette. Mens vi fokuserer på at komme så sikkert som muligt gennem coronavirus-pandemien, fortsætter vi med at være solidariske med lande, der er blevet ramt af andre katastrofer, såsom de naturkatastrofer, der fandt sted sidste år. Den pakke, der fremlægges i dag, vil sikre en hårdt tiltrængt støtte til de berørte regioner."

Støttepakken er fordelt på denne måde:

  • 211,7 mio. EUR til Italien, som blev ramt af ekstreme vejrforhold lige fra nord til syd i slutningen af oktober og november 2019, hvilket forårsagede alvorlige skader som følge af oversvømmelser og jordskred og kulminerede med oversvømmelsen af Venedig.
  • 56,7 mio. EUR til Spanien, der oplevede oversvømmelser i regionerne Valencia, Murcia, Castilla-La Mancha og Andalusien i september 2019. Spanien har allerede modtaget 5,6 mio. EUR i forskud.
  • 8,2 mio. EUR til Portugal, hvor orkanen Lorenzo i oktober 2019 forvoldte alvorlige skader på offentlige og private infrastrukturer samt på menneskers, virksomheders og institutioners dagligdag. Portugal har allerede modtaget 821 000 EUR i forskud.
  • 2,3 mio. EUR til Østrig, som oplevede ekstreme vejrforhold i november 2019. De sydvestlige dele af Østrig led under alvorlige oversvømmelser, navnlig Kärnten og Østtyrol.

Næste skridt

Europa-Parlamentet og Rådet skal nu godkende forslaget om støtte fra EU's Solidaritetsfond til Portugal, Spanien, Italien og Østrig. Når Kommissionens forslag er godkendt, kan den finansielle støtte udbetales.

 

Yderligere oplysninger

Nyheder

Relaterede temaer

Health Solidarity Fund