Samhørighedspolitik: Kommissionen offentliggør vinderne af prisen REGIOSTARS 2019

Flere værktøjer

 
09/10/2019

Vinderne af den årlige REGIOSTARS-pris – der belønner enestående projekter inden for samhørighedspolitikken – er blevet offentliggjort i Bruxelles. Og vinderne er: 

For at fremme digital omstilling (kategori 1): prisen gik til Energy Cells GR, et grænseoverskridende samarbejdsprojekt mellem Tyskland, Belgien, Frankrig og Luxembourg om bæredygtigt energiforbrug og innovativ produktion af vedvarende energi i storregionen.

CobBauge fra Frankrig og Det Forenede Kongerige modtog prisen for at forbinde grøn, blå og grå økonomi (kategori 2) for udviklingen af materiale til opførelse af mure ved hjælp af jord og fibre.

Prisen for at »bekæmpe uligheder og fattigdom« (3. kategori) gik til Good Support fra Polen en onlineplatform, der forbinder indbyggerne i regionen Zachodniopomorskie med lokale sociale tjenesteydelser.

Climate Active Neighbourhoods (CAN), som er et fælles belgisk, fransk, tysk, hollandsk og britisk projekt, modtog prisen i 4. kategori »opførelse af klimaresistente byer«. Det fremmer strategier styret af lokalsamfundet for at øge energieffektiviteten i husholdninger i fattige områder i byer.

For »modernisering af sundhedstjenester« (den 5. kategori) gik prisen til Orsi Academy fra Belgien. Et uddannelses- og ekspertisecenter inden for nye teknikker for minimalt invasiv kirurgi og robotkirurgi.

Endelig gik publikumsprisen til CityWalk fra Interreg-programmet Donau, der hjælper byer i Donau-regionen med at blive mere fodgængervenlige.

REGIOSTARS Priser 

Nyheder