REGIOSTARS-priserne uddeles til de mest innovative regionale projekter i Europa

Flere værktøjer

 
19/02/2019

Hvert år uddeler Europa-Kommissionen priser til EU-finansierede projekter, som udmærker sig og anvender nye tilgange i den regionale udvikling. De deltagende projekter fremhæves i kommunikationsaktiviteter på europæisk plan med det mål at inspirere andre regioner og projektledere i hele Europa.

Tematisk fokus

REGIOSTARS uddeles til projekter inden for fem tematiske kategorier (intelligent, bæredygtig, inklusiv vækst, bymæssig udvikling og årets emne).

I 2019 fokuserer REGIOSTARS på fem områder, der er vigtige for EU’s fremtidige regionalpolitik:

  • fremme digital omstilling
  • forbinde det grønne, blå og grå
  • bekæmpe uligheder og fattigdom
  • bygge klimaresistente byer
  • modernisere sundhedstjenester.

Højtstående akademikere vurderer de indsendte projektansøgninger og kårer vinderne.

Derudover vælger offentligheden sin egen vinder via en offentlig onlineafstemning og tildeler publikumsprisen til et af projekterne.

Der er yderligere oplysninger om priskategorierne i vejledningen til ansøgere.

Hvordan ansøger man?

I vejledningen til ansøgere får du alle relevante oplysninger om, hvordan dit projekt kan ende med at vinde. Ud over detaljerede beskrivelser af dette års priskategorier samt kriterierne for at deltage og at vinde indeholder vejledningen også en praktisk håndbog, som guider dig gennem processen. 

Onlineansøgningsplatformen er åben fra den 19. februar til den 9. maj 2019. 

Vinderne i de fem kategorier og vinderen af publikumsprisen modtager deres velfortjente priser ved den festlige REGIOSTARS-ceremoni, som finder sted i Bruxelles i oktober 2019.

 

Nyheder