Bring borgerne tættere på EU: Kommissionen lancerer første "Europe in My Region" kampagne

Flere værktøjer

 
29/04/2016

Europa-Kommissionen lancerer i dag den første "Europe in My Region"-kampagne, der har til formål at opfordre borgerne til at undersøge og få mere at vide om EU-finansierede projekter rundt omkring i Europa.

"Europe in My Region" er arrangeret af Kommissionens Generaldirektorat for Regionalpolitik med støtte fra Kommissionens repræsentationer og forvaltningsmyndigheder og vil løbe fra den 29. april til den 11. juni i 23 EU-lande, hvor den vil omfatte mere end 1200 arrangementer og tusindvis af borgere, der forventes at deltage.

"Europe in My Region" er organiseret omkring fire forskellige initiativer: EU's åbne projektdage, en skattejagt, en fotokonkurrence og en blogging-kampagne. Formålet med alle disse aktiviteter er at opfordre borgerne til at besøge EU-finansierede projekter og dele billeder og erfaringer via sociale medier.

Gennem hele maj måned vil modtagere af EU-midler præsentere deres projekter for borgerne under EU's åbne projektdage, og et online-kort vil hjælpe med at geolokalisere de projekter, der deltager i initiativet. Samtidig vil borgerne blive indbudt til at deltage i en skattejagt hosted af 18 lande og i alt 45 regioner. Skattejægerne skal finde skjulte hints i nogle samfinansierede projekter og besvare en online-quiz.

Den 5. udgave af Facebook-fotokonkurrencen (2. maj - 28. august) vil fejre projekter, der gør en reel forskel for lokalsamfundene. For at deltage i konkurrencen, skal borgerne tage et billede af et projekt, der modtager EU-støtte, hvor pladen eller tavlen med finansieringsoplysninger og EU-flaget er med på billedet. Tre vindere vil få chancen for at vinde et fotokursus hos en professionel fotograf og en tur til Bruxelles.

Sidst men ikke mindst vil de mest talentfulde bloggere, der skriver om lokale projekter, blive inviteret til Bruxelles for at deltage i medieprogrammet for den European Week of Regions & Cities (10.-13. oktober 2016).

Yderligere oplysninger:
Europe in My Region

Twitter: @EU_Regional @CorinaCretuEU #EUinmyregion

Nyheder