Panorama 61: Samhørighedspolitik for fremtiden

Flere værktøjer

 
Available languages : Bulgarian Czech Danish German Estonian Greek English Spanish French Croatian Italian Latvian Lithuanian Hungarian Dutch Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Finnish Swedish
Period : 2014-2020
Date : 15/06/2017

Den seneste udgave af Panorama-magasinet er en særudgave, der er dedikeret til debatten om samhørighedspolitikken efter 2020. Samhørighedsforummet, som finder sted den 26.-27. juni i Bruxelles, vil være en vigtig milepæl i denne proces. Samhørighedspolitikken skal afspejle den voksende udfordring med at gøre Europas økonomi mere rummelig, konkurrencedygtig og modstandsdygtig, og den skal tage fat på de spørgsmål, der stilles i hvidbogen om Europas fremtid om merværdien ved EU's politikker, nærhedsprincippet samt forskellene mellem løfter og resultater. Magasinet har givet ordet til repræsentanter for EU-institutioner, nationale regeringer, regionale myndigheder, forskellige foreninger og universiteter i et forsøg på at bedømme befolkningens holdning til fremtiden for denne vigtige EU-politik. 

Strategier for intelligent specialisering nævnes flere gange i dette nummer, og mange mennesker understreger vigtigheden af disse og kunne godt tænke sig, at dette koncept bliver udviklet yderligere. Vi bringer også de vigtigste resultater fra den seneste Eurobarometer-undersøgelse af borgernes kendskab til og opfattelse af regionalpolitikken, tager et kig på BNP-data fra den kommende 7. samhørighedsrapport og ser på temaerne for dette års europæiske uge for regioner og byer. Endelig giver vi ordet til unge, der fortæller om at arbejde frivilligt i det europæiske solidaritetskorps.

Publications