„Панорама“, бр. 73: Емилия-Романя насочва усилията си към възможности за по-интелигентно бъдеще

Допълнителни

 
06/07/2020

Летният брой на списание „Панорама“ вече е достъпен за изтегляне, като основната статия е посветена на реакцията на ЕС по отношение на кризата с COVID-19. Разглеждаме „Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса — плюс“, както и други финансови инструменти, и отразяваме проекти, които се занимават с решаването на проблемите на място. Центърът за данни показва по по-общ начин как политиката на сближаване помага на регионите да инвестират в здравеопазване.

Този път регионът на фокус е Емилия-Романя в Италия. Този регион съчетава историята и традицията с иновациите, а управителят на региона, Стефано Боначини, ни разказва как става това в ексклузивно интервю. Като отбелязваме 30 години Interreg, ние разглеждаме неговия принос за Зеления пакт чрез разнородни успешни екологични проекти. Отправяме поглед към работата на одитната общност и отбелязваме присъединяването на Северна Македония към Стратегия на ЕС за региона на Адриатическо и Йонийско море.

В раздела „С ваши думи“ е представен материал за приноса от „Евроградове“ и предварителен преглед на тазгодишната „Европейска седмица на регионите“. Раздел „Проекти“ ще ви отведе в Белгия, Нидерландия, Ирландия и Обединеното кралство.

Panorama 73: Emilia-Romagna in line for a smarter future

Новини