„Панорама“, бр. 68: Северозападна Румъния върви в правилната посока на развитие

Допълнителни

 
04/04/2019

Пролетното издание на списание „Панорама“, което вече е достъпно за изтегляне, обхваща широк набор от теми, вариращи от градски проблеми до култура и индустриален преход.

Включили сме ексклузивно интервю с еврокомисар Корина Крецу, която отправя поглед назад към последните четири години и постигнатото през този период благодарение на политиката на сближаване. Регионът, към който сме насочили вниманието си този път, е Северозападна Румъния, като сме представили избрани проекти и коментар от Емил Бок, кмет на Клуж-Напока, и Марчел Йоан Болош, директор на Регионалната агенция за развитие. Разгледали сме констатациите на публикуван наскоро доклад по програмата URBACT и как градските органи могат да допринесат за постигането на равенство между половете в множество области, а така също ви информираме за инициативата „Чиста енергия за ЕС“ и как тя помага на островите да произвеждат собствена устойчива енергия.

В раздел „С ваши думи“ сме представили отзиви от Чехия и Куявско-Поморското войводство в Полша, както и впечатленията на младежи от участието им в медийната програма Youth4Regions. Освен това сме добавили интересна статия за предаване в Естония, излъчвано редовно по националната телевизия, което изтъква ползите от политиката на сближаване.

Ще научите как Южна Корея е почерпила вдъхновение от програмите Interreg за своите усилия за сътрудничество със съседни държави, предоставили сме анализ на разпространението на популизма и евроскептицизма и сме включили нашите редовни раздели относно финансовите инструменти и констатациите от нашия портал за свободно достъпни данни. Раздел „Проекти“ ще ви отведе в Полша, Италия и Нидерландия.

Panorama 68: North-West Romania going in the right direction

Новини